Ducati: V Rossiho době se objednávalo bezkoncepčně

Ducati má připravený velký testovací program. Ovšem nějaké zázraky nejsou při tomto třídenním testu v Sepangu vůbec očekávány.

"Během tohoto testu se nedá očekávat žádná radikální kůra. Máme zde s sebou nějaké nové díly, ale máme různé možnosti, jak pracovat s tímto konceptem. Abychom se přiblížili více špici, tak můžeme pokračovat v dalších vývojových krocích, které jsme doposud neměli do tohoto testu hotové. Vypracovali jsme rozsáhlý testovací program, který běží souběžně se závodním vývojem. To jsem dělal už v minulosti. Nejdříve musím něco vyvinout, než to dám k dispozici závodnímu týmu. Teprve, když to funguje, tak to mohu dát dále. My jsme nyní před sezonou jasně definovali, s kterými díly jezdci vystartují do sezóny. Některé díly vyzkoušíme tento týden", vysvětluje současný systém Ducati Bernhard Gobmeier, generální manažer Ducati Corse.
Gobmeier, který v posledních dvou letech zformoval tým BMW-Superbike na úroveň, že může závodit o titul mistra světa, se ale hodně diví, jak se u Ducati ještě nedávno pracovalo: "V Rossiho době si závodní tým objednával jako v restauraci: Nyní chci vyzkoušet bramborovou polévku, k ní jednu přílohu, pak druhou a pak další. Jednou ostrou omáčku a pak zase méně ostrou. Prostě se méně pracovalo na vývoji, nýbrž se více hledělo na přání závodního týmu. To může být hodně nebezpečné".
"My nyní hodně věříme tomu, co nám řekne náš testovací pilot Michele Pirro, neboť ten je v řadě bodů o krok vpředu. S ním jsme opravdu udělali hodně šťastný krok. Je to velmi dobrý závodník a nejen takový, co pouze odkrouží kilometry. Navíc máme velmi dobrou kombinaci dvou pilotů složenou ze zkušeností Nickyho Haydena z minulosti a čerstvými názory od Andrea Doviziosa, jenž zná aktuální Yamahu a skoro aktuální Hondu. To má nepředstavitelnou cenu", říká Gobmeier.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist