Ducati má v hledáčku Scotta Reddinga

Britský závodník je členem týmu Fausta Gresiniho, kde letos jede premiérovou sezonu v královské MotoGP s produkční Hondou RCV1000R. V příštím roce měl britský jezdec přestoupit na tovární specifikaci Hondy RC213V, což ale v této chvíli není vůbec jisté, protože italský tým hledá finanční prostředky na její pronájem.

Tým Fausta Gresiniho má údajně od společnosti Honda Racing Corporation (HRC) termín do nadcházejícího závodního víkendu britské Grand Prix, aby potvrdil své plány pro rok 2015. HRC už měla také jednat s týmem Aspar o možném převzetí pronájmu RC213V. Španělská skupina má letos prvním rokem koupeny dva stroje třídy Open Honda RCV1000R.

Jednadvacetiletý Scott Redding má nyní velkou pozornost vedení Ducati, protože Italové zatím nemají náhradu za Andrea Iannoneho (odchází z Pramac Racingu k tovární stáji Ducati) a již projevili zájem o Britovy služby prostřednictvím Michaela Bartholemyho, který je Reddingovým manažerem.
U Ducati už s Reddingem v roce 2012 testovali prototyp MotoGP, ale ke spolupráci tehdy nakonec nedošlo. Nyní Italové zůstávají ve střehu, protože Reddingova budoucnost u Gresiniho není jistá a jak Paolo Ciabatti v rozhovoru pro Motorcycle News potvrdil, Ducati se sice nechce vměšovat to probíhajících jednání Gresiniho a Hondy, ale dali vědět, že pokud nedojde k dohodě, rádi by si s Reddingovým managementem promluvili.

„Scott se nám líbí a to jednak proto, že v této sezoně již prokázal, že je dobrým jezdcem a také kvůli tomu, co dokázal v minulosti,“ uvedl pro Motorcycle News Paolo Ciabatti. „Čekáme, protože je nám známa jeho smlouva s Gresinim. Řekli jsme, že v případě, že by hledali jiné možnosti, pak nám dejte vědět.“
Na to jak celá věc dopadne nyní čeká také belgická stáj Marc VDS Racing, kde Scott Redding v předchozích letech závodil a s nímž by rádi znovu obnovili spolupráci, třebaže své ambice vstoupit do MotoGP přesunuli na rok 2016. Možnost převzetí pronájmu tovární specifikace RC213V je ale velmi lákavá pro tým, který nemá s finanční stránkou věci žádné problémy. Takže i tady zůstává vše otevřeno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist