Ducati a Bridgestone

Továrna Ducati opouští výrobce pneumatik Michelin a od nejbližšího testu (konec listopadu ve Valencii) již bude používat pneumatiky Bridgestone.

Tovární tým Ducati Marlboro včera oznámil, že od příští sezóny bude na svých motocyklech Ducati Desmosedici používat v závodech MotoGP pneumatiky Bridgestone. Ducati tak reaguje na vzestup tohoto japonského výrobce v letošní sezóně a na neuspokojivé výsledky s pneumatikami dosavadního dodavatele, kterým byl francouzský Michelin.
Ducati s Michelinem dlouhodobě spolupracuje v otázce dodavatele pro motocykly třídy Superbike. Již několik let obouvá tovární tým z Bologne právě pneumatiky Michelin. Po zavedení jednotného dodavatele v Mistrovství Světa Superbike (Pirelli) se Ducati nehodlala smířit s touto situací a naplno vstoupila do amerického šampionátu AMA U. S. Superbike, kde její tým používá právě pneumatiky francouzské providence.
Logické tedy bylo, že po vstupu do nejprestižnější třídy MotoGP jezdil červený stroj na pneumatikách Michelin. Letos však tyto pneumatiky nesplnily očekávání, které lidé od Ducati do nich vkládali. Poté co Kenny Roberts jr. s motocyklem Suzuki a Makoto Tamada s motocyklem Honda, dokázali získat několik zajímavých výsledků v kvalifikacích a závodech MotoGP, a poté co se úžasným způsobem zvedla i továrna Kawasaki, která za jeden z činitelů svého vzestupu uvádí právě pneumatiky Bridgestone, rozhodli se i čelní představitelé továrny Ducati ke změně pneumatik na svých motocyklech Ducati Desmosedici.
"Jsme velmi spokojení, že jsme dosáhli dohody s Bridgestone," říkal šéf Ducati Corse pan Claudio Domenicalli. "Japonská společnost není v MotoGP velmi dlouho, přesto ukázala, že je schopná produkovat úspěšné pneumatiky. Jsem přesvědčen, že spolupráce s Bridgestone bude reprezentovat další krok vpřed při naší cestě za konkurenceschopným motocyklem. Rád bych poděkoval Michelinu, kterému vyjadřuji svou vděčnost. Zvláště pak pánům Pierre Dupasquierovi a Nicolasu Goubertovi, kteří nás mnoho let podporovali. Společně s Michelinem jsme získali osm titulů Mistra Světa Superbike, vstoupili jsme do MotoGP, získali vítězství a deset pódii ve třídě MotoGP. Velké díky také patří tomu, že nám umožnili spolupracovat již při příštím testu s naším novým partnerem. Toto je opravdové sportovní gesto, kterého si velmi ceníme, a které ukazuje, že náš vztah byl vynikající."
Ducati bude s pneumatikami Bridgestone testovat již při nejbližším testu, který se odehraje ve dnech 29. - 30. Listopadu ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist