Druhá GP sezony - Velká cena Texasu

Kapitoly článku

Moto3 – preview

V případě nejnižší kubatury Moto3 je letošní ročních motocyklového mistrovství světa druhou sezonou pro stroje poháněné čtyřdobými motory. Vůbec první závod seriálu Grand Prix v třídě Moto3 vyhrál Španěl Maverick Viňales (Team Calvo), vítěz Velké ceny Kataru 2012. Letos slavil první místo v zahajovacím podniku sezony Luis Salom (Red Bull KTM Ajo), jemuž se celkový čas závodu podařilo zlepšit o čtrnáct sekund! Technika Moto3 neuvěřitelně pokročila a to je také jeden z důvodů, proč jsou závody této kubatury divácky velmi atraktivní.

Rozložení sil třídy Moto3, alespoň co se týče umístění do pátého místa, poměrně přesně kopíruje tabulka průběžného hodnocení. První je Luis Salom, druhý Maverick Viňales, třetí Alex Rins (Estrella Galicia 0,0), čtvrtý Alex Márquez (Estrella Galicia 0,0) a pátý Jonas Folger (Mafre Aspar Moto2). Všichni byli v Kataru do jedné sekundy a každý z nich sedlá buď motocykl KTM nebo Kalex/ KTM. Velmi silná a vyrovnaná sestava s šancí si v každém závodě vybojovat umístění na stupních vítězů. Rozhodně bude zajímavé sledovat Rinse s Márquezem, protože minimálně Alex Márquez byl velkým překvapením úvodního závodu.

V kubatuře Moto3 závodí český motocyklový jezdec Jakub Kornfeil (Redox RW Racing GP), který má pro letošní sezonu k dispozici stroj Kalex/ KTM. První závod s novým týmem Kornfeil absolvoval před dvěma týdny v Kataru, ale štěstí jim pod světly reflektorů okruhu v Losail nepřálo. Vzhledem k technickým problémům byl nakonec rád, že závod vůbec dokončil dvaadvacátý a bez bodu. Nicméně dle výsledků tréninkových jízd byl Jakub Kornfeil dostatečně rychlý na to, aby jezdil časy do první desítky. Uvidíme, jak to dopadne na dráze Okruhu Amerik v Austinu, na dráze, která je velkou neznámou pro každého.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist