Drsná sezona, Rossi nedokončil tři závody v řadě

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
SLEEPER (1002) napsal 16.10.2020 v 13:23

TDM851> Nechapu, co resis.
Zadek mu utekl po pridanim plynu, tedy prechod z brzdy na plyn.

PinkPanther> Vis kolikrat jsem neco podobneho, jako 45 let jezdeni na motorce (nebo autem), slysel?

Muzu jezdit/ridit klidne 80 let, ale kdyz se nezdokonaluju, netrenuju, nestuduju techniku jizdy atp., je mi to uplne k hounu. :)
___________________________________________________________________________________

Jak jsem tu psal, nepotrebuju tu nikoho napadat, jen proste o jezdeni/rizeni neco vim a normalne jste se spletli, to se preci stava. Nebudu vam kvuli tomu nadavat do zlutek. :)


TDM851 (4095) napsal 15.10.2020 v 17:50

Guzza Myslím, že takový Pedrosa moc nevěděl, proč spadl. Po "mistrovském" manévru od MM, kdy to do něj napral a pretrhl mu drát od snímače trakce.
Hned na dalším výjezdu Pedro ležel v kačeru.
Na elektroniku jezdci musí spoléhat, ale jak je něco špatně, tak končí na zemi.

Guzza (-4) napsal 15.10.2020 v 16:49

Výrok Rossiho: " Keď spadnete,iba vy sám skutočne viete,ako to bolo. Ostatným môžete nahovoriť,čo len chcete!"

TDM851 (4095) napsal 15.10.2020 v 15:58+1

Jasně že spadl na zadní kolo.
Reaguji na přechod brzda-plyn. Tam se neděje nic. Ulitlo mu to po přidání plynu.
Kontrolu trakce určitě neměl, tak jak píšeš. Na vodě ji určitě nikdo nemá na minimální citlivost. Navíc bude i jiná mapa motoru.
Netvrdím, že to nebyla jezdecká chyba. Jen tu pár lidem přijde, že ten pád byl při vší elektronice divný a i samotný Rossi neví, co se stalo.

SLEEPER (1002) napsal 15.10.2020 v 14:18+1

TDM851> Nemas pravdu. Spadl na zadni kolo, proto se motorka i roztocila do hodin.
Mrkni na to jeste jednou.

Nehadam se, jen jsem kouknul a videl.

Kawakami (245) napsal 15.10.2020 v 09:54

Je to legenda!

Swamp68 (401) napsal 14.10.2020 v 20:28+1

fomax si spletl znaménka?

gresini (4459) napsal 14.10.2020 v 16:05+1

Když před několika více lety po návratu k Yamaze Rossi psal,že pokud nebudou výsledky a konkurenceschopnost,tak toho po asi šesti závodech v sezoně nechá.Zatím to kromě loňska šlo,ale teď letos už je to hodně špatný - tak nízko nikdy nebyl a to tam není MM Teď už mu zbývá letos zajet alespoň jednou bednu a přestup do Petronasu,kde by snad ještě něco slušného zajet mohl - bylo by to dobrý,ale už moc nevěřím

Maniac21 (392) napsal 14.10.2020 v 15:01+3

Doby kdy dominovala Yamaha a Honda jsou bohužel pryč.. Od roku 2017 nám tady pokulhává Yamaha, která v jednom závodě vyhraje, ale v tom dalším je třeba až 9. Ale na druhou stranu se nám vzchopila Ducati s Dovim, kterej byl největší rival Marqueze, ale bohužel mu chyběla ta konzistentnost, kvůli tomu ten titul nezískal (škoda moc jsem mu ho přál ), Petrux občas taky nějakou tu bednu zajel, ale Lorenzo bohužel nic moc. Yamaha začala sezónu perfektně, když Vi?ales při svým debutu u Yamahy vyhrál první 2 závody, potom v Le Mans porazil v týmovým souboji Rossiho, kterej to nakonec zahodil v posledním kole z 2. místa, ale potom už v tom roce Mvk25 nevyhrál, už to bylo jenom sem tam nějaká ta bedna na suchu, zatímco na vodě nebyl vůbec konkurenceschopnej. Rossi taky nezačal 2017 špatně když urval 3 bedny v prvních třech závodech a vyhrál svůj zatím poslední závod v Assenu, ale potom začal mít taky problémy jako Vi?ales. Těžko říct jestli za to mohla výměna podvozku u Yamahy nebo jsem tady slyšel že se trochu změnily pneumatiky, to fakt nevím
V roce 2018 se dostal na místo manažera v Repsolu Alberto Puig, myslím si že to je ten důvod proč se Marquez rapidně zlepšil, zatímco Dani nezískal jedinou bednu, Honda začala se svou taktikou "jednoho jezdce" kterým byl samozřejmě MM93. Jinak Ducati jela v té sezóně fantasticky když začala být silná na více tratích. Dovimu se nepovedla první část sezony když měl tři pády. Jorge začal vyhrávat závody když mu změnili tvar nádrže kdo by to řekl, že za tím stála nádrž . Škoda že měl to zranění a nejel skoro celou 2. část sezony, bez toho by možná byl aji 2. celkově! Yamaha měla nejhorší sezonu vůbec když vyhráli jedinej závod (Viňales v Austrálii). Ale jinak mě Viňales v té sezoně zklamal . Yamahu v tom roce táhl Rossi, kterej ale taky nic moc sezonu nezajel, ale mohlo to být lepší kdyby nespadl v posledních 2 závodech (z 1. a 2. místa!!!) 2019 byla čistě dominanta Marqueze, kdy ho dokázali vzácně porazit Maverick nebo Dovi ( každej z nich ve 2 závodech), ale to jim dýchal na záda ještě Rins! kterej taky vyhrál 2x. Jinak překvapil Quartararo a Miller a Morbidelli ukázal že má velký potenciál. Naopak zklamali mě oblíbenci Rossi s Lorenzem. Ikdyž Jorge se dá pochopit, prostě mu Honda nesedla a měl v tom roce dost zranění. 2020 se divná, ale dost zajímavá sezóna, když tady chybí ten Alfa jezdec MM93. Letos vyhrává vše až na Aprilii a Suzuki, ale Suzuki snad v příštích závodech vyhraje

realkosmen (1452) napsal 14.10.2020 v 14:52+2

Jsem neobvykle zklámán. Není to tu taková žumpa jak jsem předpokládal. Ale už počet komentářů hovoří o tom, že Vale je prostě osobnost, ať už se to místnímu osazenstvu líbí nebo ne

Že jsem Rossiho fanoušek asi neututlám, ne že bych chtěl , ale myslím si, že můžu s hrdostí tvrdit, že jsem nikdy nebyl nekompromisním ochráncem práv žlutých. Na co jsem méně hrdý , že když přišel pan Mrkva, fandil jsem i jemu a on mě za odměnu nenechal dlouho čekat na úspěchy ale i na zklamaní. Rossi si získal své fandy i komediemi po závodech a ruku na srdce, byl to šašek a bylo to možná i mým mladším věkem, že tím tehdy získal i část mých sympatií. Kdež to Mrkvu mám teď asi za největšího kašpara v historii, který jako by po meetingu se svým PR managerem chtěl odstranit žlutou barvu z tribun. Tím hlavním pak je samozřejmě styl jakými závodí. Když Rossi ukáže lokty, předjede jezdce, oba i potom stále sedí na svých motorkách, když MM ukáže lokty, stává se z něj mnohdy bourací koule nemluvně o jeho spotřebě motorek na víkend. Na druhou stranu důvody k tomu někomu fandit, nemusí mít mnohdy logiku, ani být racionální, viz. již zmíněný mů pohled na VR vs MM. Je to tak trochu láska na první pohled. Kdybychom všichni fandili dle posledních statistik asi bychom tuto sezónu byli pěkně v kýblu (ne to není narážka na chotase) a diskuze by nebyly tak barvité.

Ze stejného důvodu ani nehodlám obhajovat Rossiho komentáře, chování či sebereflexi. Chce závodit, chce být stále součástí MotoGP jako jezdec, tak holt nemůže veřejně prohlásit, jsem stará páka co to totálně zrakvila a závody do top10 dokončuji na hranici infarktu protože ti mladí jsou prostě někde jinde. Myslím, že to i mnohdy sám tak cítí ale že to neřekne chápu stejně tak i dokola se opakující PR řeči (ono co vymýšlet po tolika letech kariéry aktivního jezde, v tom má holt Kejsee Kurva Rajdr nespornou výhodu). Stejně tak nebudu obhajovat Rossiho náturu. Ať se přivazuje ke stromům v Amazonii nebo harpunuje tuleně, pro mě je "jen" jezdcem, kterého znám z TV. Vůbec si nedělám iluze o charakteru člověka, který si podmanil sport připomínající těžkou politiku a který z něj vytřískal a vytřískává co se dá. Marie Terezie na dvou kolech určitě není a je to krásný protiklad ke Caysímu. Byl možná talentovanější ale byla to holt "poctivější" nátura a tak po krátké návštěvě v MotoGP se stáhnul na farmu chovat klokany. Jorge, neustále si stěžující buď na drsný předjížděcí manévr půl metru od něj, na nádrž drtící mu gule a další nespravedlnosti nekonečného vesmíru,který svým brečením způsobil asi nejvíc mokrých závodů v historii, pak údajně skončil na vrcholu, když doma na gauči zjistil, že se s tím vrcholem možná unáhlil. Marc je velkorysý, ale to je jednodušší když je na vrcholu s neprůstřelným sebevědomým, nechám se překvapit jak bude velkorysý až se mu dařit nebude. A všichni tihle borci jsou tak velký jména až má každý z nich svoje vlastní gravitační pole. Není tedy divu, že když se někdo z nich k tomu druhému dostane příliš blízko, lítají třísky, staví se zdi apod. Ale nikdo ze smrtelníků nevidí do pozadí a nemá smysl to řešit, cokoliv se dostane ze zákulisí je jen decentním kořením.

Pro mě bez výjimky, všichni, včetně MM jsou legendy, Mark a Cayse jsou magoři, kteří jdou hluboko za hranu, Cayse měl možná pro tu hranu hrany lepší cit, a Jorge, když se mu nezačal přehřívat procesor, jel s přesností laseru a nic a nikdo ho nedokázal dohnat natož přejdet. Pro mě je ale stejně tak legendární i Dany, který dokázal s těmito jmény vycházet a vždy nějakým způsobem vyšel aniž by měl chuť jim rozmáznout xicht o svůj karavan. A jestli měl, nedivím se.

No a Rossi, bez okolků, Vale je MotoGP a dlouhou chvíli ještě bude. Ať už s ním několikrát nesouhlasím je to fakt, který pro mě jako fanouška je lépe zkousnutelný něž pro ostatní.

KU*VA to je dlouhý! Pardon.

TDM851 (4095) napsal 14.10.2020 v 13:47+1

Tvl sleeper, ty si s tou teorií nedáš pokojl
To, co se tu snažíš popsat se děje u předního kola. Po pouštění brzdy je menší tlak na gumu a podklouzne v náklonu.
U zadku, při tomto bodu "0" naopak. Uklouzne při přidání plynu. A na to je kontrola trakce.

Dej ještě tu o propinani při brzdění, ta byla lepší

SLEEPER (1002) napsal 14.10.2020 v 13:30

TDM851 + PinkPanther >

Hosi, hlavne, ze mate spoustu reci na JL a MM, ale o motorkach a jizde na ni evidetne nic nevite. Zadny zadni kolo se mu nezablokovalo, pad nastal pri prechodu z brzdy na plyn, normalne se mu podhrablo zadni kolo a to, ze to nechytla trakce je take pochopitelny. Trakce je nastavena na minimalni citlivost, aby nebrala motorce na vyjezdu vykon.

SLEEPER (1002) napsal 14.10.2020 v 13:25

Hrdí když se vítězí, věrní když se nedaří!

Buona fortuna, signor capo Rossi.

H123 (667) napsal 14.10.2020 v 11:56

TDM851 (1276) napsal 14.10.2020 v 11:08
Kdyby praštil s varaderem, tak to je jasná jeho chyba.

Kdyby to nebylo moje Varadero , tak ať si s tim fláká jak chce

... a jasný , že by to měl mít nastavený na míru vzhledem ..... vzhledem ke všemu .... i k počasí , ale ....... :- )

TDM851 (4095) napsal 14.10.2020 v 11:08-3+5

Kdyby praštil s varaderem, tak to je jasná jeho chyba. Ale vzhledem k vyspělé elektronice, kterou mají k dispozici, se můžeme jen domnívat.
Navíc Rossi není Lorenzo, který kope kolem sebe a cítí se neomylně. Mě ten pád přišel divný, měla to ohlídat kontrola trakce. Ale jak to bylo...
..... ví s určitostí jen Bača gang

H123 (667) napsal 14.10.2020 v 10:39+1

goat93: já jsem přesně před dvouma rokama ( 28.9.2018 ) jel na mašině ( mám Varadero ) - po rovince - rovně - asi 60km/h , asi jsem přemýšlel " o škodlivosti močení chrousta na osu zemskou " ... a najednou zničeho nic jsem ležel ... nebyla to moje chyba - v tom smyslu , že bych udělal nějakej neuváženej manévr ... byla to moje chyba - v tom smyslu , že jsem asi držel řídítka jak lála a ten zvednutej asfalt kořenama stromů jsem prostě neviděl a praštil jsem s tim ( stálo mně to 40 papírů ... a to se vlastně nic nestalo , jen tak naokraj )
... tím jsem chtěl říct , že chápu Valeho pocit ... že si myslí , že špatně nic neudělal ...

goat93 (643) napsal 14.10.2020 v 09:36-2+4

H123: většinou souhlasím, ale ,to co je k smíchu antirossíkům a každému kdo jezdil, jsou ty výmluvy jako při tomhle pádu v Le mans. Jakože musíme zjistit, čím to bylo, spadlo to asi samo, nebo může za to motorka nebo guma? Prostě byla to jasná chyba v jezdci, měl úplně stejnou gumu jako ostatní, možná si ji špatně zajel v těch dvou kolech, jeho vina. O žádné smůle nemůže být vůbec řeč, smůlu měli ti, které svým nemehlo pádem vyvezl z tratě už v první zatáčce dlouhého mokrého závodu. On je naopak největší lucker sezony, protože přežil Redbullring. Tohle je můj syrový pohled, jako kdyby to byl jezdec XY. Samozřejmě, že tu teď budou někteří vřiskat, co mu tohle žerou

H123 (667) napsal 14.10.2020 v 08:46+3

Heleďte se koukejte se ... asi tak jak napsal Mistr-kat ... jestli je někdo "žlutej" a někdo "modrej" nebo "takovej makovej" ... pořád by se měla zachovávat určitá úroveň slušnosti ... jasný , že rejpat do druhýho je legrace , hlavně v případě , že jeho koníkovi se nedaří ... ... ale vono je rejpat a "REJPAT"
(tak to bylo k zamyšlení ... )
..a teď k Valemu : ježííííšmááárjáááá no tak s tim praštil třikrát za sebou ... čtyřicetiletej "dědek" , kterej už dávno ... dávno dokázal , že si zaslouží respekt za to co umí ... ( a taky není můj "nambrvan" ) ... ale ať už teď jezdí a padá jak chce , vždycky už to bude ikona a borec , kterýho jméno zná 95% lidské světové populace ... on už vždycky bude patřit k tomu TOPu co kdy jezdili po okruzích na mašině ...
Smiřte se s tím všichni nežlutí ( já smířenej jsem ) , že jeho jméno bude už navždy na úrovni Nickyho Laudy , Pelého, Agostiniho , Gretzkyho , Schumachera ... atd. atd.
Taky (K)ámen

Swamp68 (401) napsal 13.10.2020 v 22:14+1

fomax je expert na mínusy,co?

Rossifand (1130) napsal 13.10.2020 v 20:30+10

Někdo sezónu pojebe, někdo se dojebe a jinej ani nejede. Nu což, jede se dál. Třeba tu bednu ještě letos dá.

carloscarlosmolina (277) napsal 13.10.2020 v 20:00-2+1

V roce 2006 ho o titul připravili patrně pneumatiky které dostal k poslednímu závodu, sám Stoner to někde povídal, možná tu byla snaha aby Hayden jako Američan získal titul, nebo nevím.

Destroyer (237) napsal 13.10.2020 v 19:25-1

je to viac ako divné, predošlé dva pády mal na predné koleso, si myslím že je to kvôli jeho mierne old school štýlu - veľa na predok, no tento posledný vyzeral skôr ako problém v elektronike kontroly trakcie alebo čo, lebo šmyk na zadok dostal príliš skoro, ešte sa zdalo že by to zachránil lebo kontru dal včas, ale napokon to aj tak zahodil...

Maniac21 (392) napsal 13.10.2020 v 19:20-1+1

Vale jde na 10.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
né 10.titul
ale top 10 v celkovým pořadí

SuperSic58 (1307) napsal 13.10.2020 v 18:31-5+5

a chleba levnější nebude, hlavně, že tam neni ten mrdkéz, napínavá sezóna, kdo bude mít titul? To si nikdo netroufne tipovat

Sannti (16) napsal 13.10.2020 v 18:16+5

Bohužel věk nezastavíš a aby stačil mladým, tak holt musí jet hranu. To pak přijde pád ani nevíš jak

1100Virago (3052) napsal 13.10.2020 v 17:59+2

"Obviously your ambition outweighed your talent." (c) Casey Stoner

Ale není konec světa, vloni měl Rossi taky tři nuly v řadě a pak začal zase jezdit těsně pod stupni vítězů. Ono to dvousté pódium jednou přijde.

rosho (519) napsal 13.10.2020 v 17:50+3

Takže "Piplal" nakoniec skoro vôbec netestoval. Kto teda môže za tak "skvelé" výsledky Yamahy?
Jorge Lorenzo potvrdil svůj úmysl pro rok 2021, zůstat na postu testovacího jezdce u Yamahy.
Jeho prohlášení poněkud nazdvihlo ze židle Valentina. Jorge totiž letos nepodal prakticky žádné výsledky. Naposledy pořádně testoval v únoru v Malajsii, kde odvedl dobrou práci. Pak následovala dlouhá mezera až do Portimaa minulý týden, kde podle Valeho nestálo jeho testování za mnoho.
Vale řekl, že Jorge má sice velký potenciál, ale pokud chce být testovacím jezdcem, musí trénovat s motocyklem, protože pokud se drží osm měsíců daleko od motorky, je nemožné, aby byl pro jezdce MotoGP přínosem.

Mistr-kat (562) napsal 13.10.2020 v 15:11+22

Nejsem úplně ten srdcový fanda VR, tedy nejsem "žltka" a přesto mu přeju ty bedny a klidně i ten desátý titul. Jestli si pekl gumy na míru a stavěl mezi sebe a Lorenza stěny je mi ouplně ukradený. Stejně vím prd, co je na tom všem pravdy. Nejsem ani zarytá "hnědka", tedy ani JL není můj kůň. Oba trpí na své magalomanské povahy a oba svým způsobem mají na to, mít ten rypák o kapku víc nahoru, než zbytek světa. Páč oba ve světě motocyklového sportu dokázali zviditelnit svoje umění být tím nejrychlejším a tím pádem i nejlepším na světě. VR je oproti JL marketingová ikona a určitě i proto, že toho dokázal o kapku víc, než ten druhý. Nelíbílo se mi, když JL kritizoval KA a vytahoval se nad něj, jako polobůh. Stejně tak mi velice vadilo, když VR nepodal veřejně ruku MM. Nechutné chování a známka výsostného egoismu. Nicméně je třeba si uvědomit, že oba dva by tu naši zdejší komunitu pojezdili na skůtrech a to s prstem v nose. Teď vládne MM a na paty mu šlapou FQ, AR, JM, FB, FM a jiní mladí dravci. Tak si položme otázku, zdali tito mladíci také budou svým uměním rozkládat zdejší komunitu na několik táborů plivajících a zvracejících na ty druhé...Není lepší fandit, než se chovat jako rowdies..?? Ámen...

Maniac21 (392) napsal 13.10.2020 v 15:02-3+2

By mě zajímalo kde udělal inženýr Jorge chybu, když dědek padá už pomalu aji na rovinkách

TDM851 (4095) napsal 13.10.2020 v 13:46-1+2

Martyzx.. Dodemu už jeho oblíbená ovečka po těch třech pádech praskla

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist