Dovizioso v roce 2012 za Yamahu

Přestupový kolotoč v MotoGP se dnes roztočil naplno. Impuls k tomu dal Ital Andrea Dovizioso, který podepsal jednoroční smlouvu se satelitním týmem Tech3 Yamaha.

Andrea Dovizioso se rozhodl, že bude závodit v roce 2012 s Yamahou v satelitním týmu Tech3  Hervého Poncharala a podepsal s tímto týmem roční smlouvu.

Jak většina fanoušků dobře ví, tak Andrea Dovizioso měl nabídku od stáje LCR Honda Lucia  Cecchinella, která mu nabízela tovární motocykl Honda za stejných podmínek jako má jeho krajan Marco Simoncelli v týmu Gresini.

Končí tak spolupráce továrny Hondy s Doviziosem, která měla svůj vrchol v roce 2004, kdy Andrea vyhrál titul mistra světa ve stopětadvacítkách. Současným týmovým spolujezdcem bude Brit Cal Crutchlow, a Dovizioso se jistě pokusí dostat se v roce 2013 do továrního týmu Yamahy, kde současně jezdí Ben Spies a Jorge Lorenzo.
Andrea Dovizioso se bohužel neprosadil v továrním týmu Repsol Honda, kde jezdil proti tak skvělé dvojici jako jsou Casey Stoner a Dani Pedrosa, neboť vyhrál za tento tovární tým pouze jeden závod a to mokrou Grand Prix Velké Británie 2009. Jinak získal celkem 13 podiových umístění během skoro tří kompletních sezón a v celkové klasifikaci MS se za tovární tým Hondy umístil jako 6., 5. a nyní je aktuálně 3.

V týmu LCR se tak uvolnilo místo na které jsou dva kandidáti: John Hopkins a Randy de Puinet.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist