Dovizioso dostal oficiální nabídku od LCR

Tým LCR a Honda předložili Italovi Andreovi Doviziosovi oficiální nabídku smlouvy na rok 2012, která mu zaručuje plnou tovární podporu od HRC.

Andrea Dovizioso ví od včerejšího večera úplně jistě, jaké má možnosti na rok 2012. Od LCR a od Hondy totiž dostal formální nabídku na místo v týmu Honda LCR. Už v Aragónu obdržel  aktuálně třetí jezdec šampionátu MotoGP "Dovi" od týmového manažera Tech 3 Yamaha Hervého  Poncharala návrh smlouvy jako týmový kolega Cala Crutchlowa.
Ve Španělsku chtěl Dovizioso ještě počkat, jestli přijde nabídka od LCR a jaká vlastně konkrétně bude. V té je nyní zakotvena plná tovární podpora, tedy stejná, jakou má zaručenu  Marco Simoncelli u týmu Gresini Honda. Jaká by měla být jeho výplata, nebylo oznámeno, přitom právě v tomto případě byly největší názorové rozdíly mezi Doviziosem a týmem LCR. "Ve smlouvě je jasně definováno, co LCR a Honda nabízejí. Včera jsem Andreovi přeposlal přepracovanou smlouvu a je nyní na něm, aby o tom zapřemýšlel. Má všechno ve svých rukou. Z naší strany jsme udělali maximum, abychom měli Andreu ve svých řadách", říká týmový šéf LCR Lucio Cecchinello.
Pokud by Dovizioso nabídku od LCR odmítl, tak má Cecchinello připraveny ještě dvě alternativy. Tou první je John Hopkins, jezdící aktuálně BSB za Suzuki a tou druhou je Francouz Randy de Puniet, který už ostatně tři sezóny za tým LCR jezdil. Francouz má ale i nabídku od továrního týmu Kawasaki do seriálu WSBK.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist