Dovizioso chce ve Valencii vyhrát, pro titul už víc udělat nemůže

Jednadvacet bodů, přesně tolik teď dělí Andrea Doviziosa od vedení v soutěži královské kubatury MotoGP. Valencie je posledním místem v kalendáři prototypového mistrovství světa a rozhodujícím v otázce, kdo letos získá světový titul. Jezdec Ducati je po dlouhé době velmi blízko šance vyhrát, třebaže to již není plně v jeho rukou.

Cílem Itala Doviziosa nemůže být nic jiného než závod ve Valencii vyhrát a doufat, že Marc Márquez cílem projede maximálně dvanáctý. V tomto případě by totiž v týmu Ducati a celé Itálii vypukly obrovské oslavy, protože z titulu mistra světa by se poprvé od roku 2007 radovala italská Ducati v čele s italským závodníkem Doviziosem.

Tolik teorie, praxe bude o něco těžší, protože Marc Márquez má ve Valencii výhodu domácího prostředí a až tolik chyb zase nedělá, tedy pokud mluvíme o závodech, protože v přípravě je letošní rok rekordní v počtu pádů. Andrea Dovizioso ve Valencii závodil devětkrát jako jezdec MotoGP a jeho nejlepším umístěním je třetí místo z roku 2011.

„Do Valencie přijíždíme s velkou bodovou ztrátou na Márqueze a na dráhu, kde je obvykle hodně silný, takže je nám jasné, že to nebude nic snadného,“ prozradil Andrea Dovizioso. „Jediná možná strategie, je pro mě vzhledem k ztrátě, snažit se závod vyhrát a čekat jak dopadne náš soupeř. V této části sezony jsme silní na téměř každé dráze, takže je třeba přistupovat k nadcházejícímu víkendu pozitivně, jak jsme to v poslední době dělali.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Werty22 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist