Do Velké ceny Aragónu odstartuje Karel Abraham z 6. řady

Karel Abraham vyrazí do závodu v Aragónu ze šestnáctého místa. Pro brněnského rodáka jde vůbec o nejlepší pozici na gridu, jež si letos vyjel. Nechal za sebou dokonce Valentina Rossiho, kterého i nadále trápí problémy s motocyklem. Týmový kolega českého jezdce, Alvaro Bautista, zítra odstartuje ze sedmé příčky.

Cítil jsem, že se stále více a více přibližuji limitu, mé časy na kolo byly velmi podobné těm, kterých jsem dosáhl ráno. Dáváme do toho maximum,“ uvedl Karel Abraham ve své tiskové zprávě. V kvalifikaci dokázal zajet kolo za 1'48,398 sekundy, tedy o 0,025 vteřiny rychlejší čas než v dopoledním třetím tréninku.

Celkově pak jeho čas stačil na sedmnácté místo. Díky nebezpečné jízdě Franca Morbidelliho, který za ni obdržel trest posunutí se o šest míst na gridu dozadu a do závodu tak místo 13. pozice vyrazí z 19., však odstartuje z příčky šestnácté.

„Mám radost, protože máme opravdu blízko k bodům a těším se na zítřejší boj,“ těší se na neděli český závodník, který se společně se svými soupeři představí fanouškům naposled před čtyřmi zámořskými závody na evropské půdě.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist