Do MotoGP přestoupí Razgatlioglu jedině k továrně, říká Sofuoglu

Během víkendu TT Assen hovořil bývalý závodník Kenan Sofuoglu o budoucnosti svého svěřence Topraka Razgatliogla, úřadujícího šampiona WorldSBK. Turek potvrdil, že Razgatlioglu nepřestoupí do MotoGP dřív než v roce 2024 a zároveň řekl, že se tak stane jedině v případě, že bude mít místo v továrním týmu.

Yamaha má Topraka Razgatliogla ve svých službách v seriálu MS superbiků, jenže dostat ho pod svá křídla do MotoGP se nyní jeví jako dost velký problém. Fabio Quartararo prodloužil smlouvu, takže má nyní místo u Yamahy na další dva roky. Franco Morbidelli má smlouvu pro rok 2023, a jelikož Yamaha od roku 2023 přijde o svůj satelit, budou příští rok na startu jen dvě M1.

Ale ani v případě, že by satelitní tým pokračoval, by tam Razgatlioglu nepřestoupil, jelikož je požadavek jeho manažera jasný, buď tovární tým nebo nic. „Jedna věc je jasná, tovární tým Yamaha MotoGP podepsal smlouvu s Quartararem, takže Toprak nemá žádnou příležitost,“ řekl pro motogp.com jeho manažer Kenan Sofuoglu. „Mluvili o B týmu, ale pokaždé, když jsem mluvil s Yamahou, tak jsem jim řekl, že nikdy, opravdu nikdy nemáme zájem být v MotoGP s B týmem. Pokud do MotoGP přijdeme, tak jedině s továrním týmem. Bez toho nemáme zájem.“

Andrea Dovizioso (MotoGP) a Toprak Razgatlioglu (WSBK)

„Yamaha přišla o druhý tým a jejich tovární tým je plný, takže příští rok budeme ve WorldSBK. Jedna věc je jasná, v roce 2024 jsme schopni jednat s jakoukoli značkou, s jakýmkoli týmem MotoGP. Ale pokud Toprak přijde do paddocku MotoGP, nepřijde s žádným B týmem. Pokud přijede do paddocku, bude to pouze s továrním týmem. Bez toho zůstane ve WorldSBK. Své jezdce budu dávat pouze do továrního týmu,“ dodal Sofuoglu odhodlaně.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist