Devátá GP sezony – Velká cena Německa

Kapitoly článku

Enel MotoE World Cup – Preview

Poměrně dost složitý start má letos nová série elektromotorek FIM Enel MotoE World Cup. Během prvních testů jim na jaře v Jerezu shořelo komplet vybavení, takže se přípravy na start nové série musely odložit až na víkend v Německu. Vše se vyrobilo znovu, jezdci a týmy absolvovaly v červnu třídenní test ve Valencii a nyní je vše připraveno na ostrý start.

Sachsenring bude v historii pohárové soutěže místem prvního závodu elektromotorek FIM Enel MotoE World Cup. V pátek budou volné tréninky, sobota je kvalifikační E-Pole a neděle dnem závodu, který má termín startu v 10.00 hodin.

V novém šampionátu závodí spousta známých jmen, ale pokud to vezmeme na základě pořadí simulace závodu z Valencie, tak ten v Německu vyhrál Eric Granado (Avintia Esponsorama Racing) a simulaci E-Pole, tedy vítězství v kvalifikaci zase zaznamenal Hector Garzo (Tech 3 E-Racing). Na startu nebude chybět Niki Tuuli (Ajo MotoE), Bradley Smith (One Energy Racing), Nico Terol (Openbank Angel Nieto Team), Matteo Ferrari (Trentino Gresini MotoE), Xavier Simeon (Avintia Esponsorama), Mattia Casadei (SIC58 Squadra Corse), Mike di Meglio (EG 0,0 Marc VDS), Alex De Angelis (Octo Pramac MotoE), Niccolo Canepa (LCR E-Team), Jesko Raffin (Dynavolt Intact GP), Maria Herrera (Openbank Angel Nieto Team), Kenny Foray (Tech 3 E-Racing), Lorenzo Savadori (Trentino Gresini MotoE), Sete Gibernau (Join Contract HP 40), Josh Hook (Octo Pramac MotoE) a Randy De Puniet (LCR E-Team).

Kalendář FIM Enel MotoE World Cup 2019

Závod (1) – 5. až 7.července – Sachsenring, Německo

Závod (2) – 9. až 11.srpna - Red Bull Ring, Rakousko

Závod (3/4) – 13. až 15.září – Misano, Itálie

Závod (5/6) – 15. až 17.listopadu – Valencie, Španělsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist