Desátá GP sezony – Velká cena Rakouska

Kapitoly článku

Moto3 – Preview

Druhou polovinu sezony odstartuje v pozici lídra šampionátu Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), který má na kontě 159 bodů a jeho náskok na druhého v pořadí představuje 47 bodů. Jihoafričan má sezonu dobře rozjetou, ale povolit v žádném případě nemůže, protože jak jsme mohli vidět loni na příkladu Kenta, jde klidně přijít i o víc jak padesát bodů náskoku. Binder předvedl, že má talent, ale z posledních dvou závodů si odvezl jen dvanáct bodů, což není moc. Náskok má takový jaký má jen díky tomu, že jeho soupeři nebyli schopni na jeho zaváhání zareagovat.

Druhý v pořadí je Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0), jemuž štěstí nepřálo, když si před závodem v Assenu zlomil při tréninku nohu a musel zůstat doma. Nastoupil pak do závodu v Německu, kde ale nebojoval o vítězství a odjížděl s devíti body. Celou dobu měl za sebou Bindera, který si Španěla pohlídal, aby z jeho náskoku příliš neukrojil. Navarro pokud chce souboj o titul zdramatizovat tak bud muset Bindara porážet, ale zároveň také závody vyhrávat.

Třetí jezdec v pořadí Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) měl v Německu šanci snížit náskok na Bindera a překonat Navarra, jenže Ital nezískal ani jeden bod a tak je jeho ztráta na vedení ve výši 66 bodů. Fenati bude muset ve druhé polovině roku zabrat, aby potvrdil roli nejzkušenějšího jezdce týmu s ambicemi usilovat o titul mistra světa.

Čtvrtý Francesco Bagnaia (ASPAR Mahindra Team Moto3) je prvním jezdcem, který získal pro Mahindru vítězství ve světovém šampionátu, což italského závodníka posunulo do Top5. Na třetího ztrácí osm bodů, takže to je ta správná motivace pro závod v Rakousku. První pětici nejlepších uzavírá Nicolo Bulega (SKY Racing Team VR46).

Jediný český závodník v mistrovství světa Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC Racing) má na kontě 58 bodů, což je stejný počet, jakého po devíti kolech sezony dosáhl také Fabio Di Giannantonio (Gresini Racing Moto3). Oba jezdci výsledkem v Rakousku rozhodnou o vzájemné pozici v průběžném hodnocení, kde na první pětku nyní ztrácí 26 bodů. Naposledy v Německu zajel Jakub Kornfeil na čtvrté místo, což je prozatím jeho nejlepší výsledek sezony. Loni měl parádní druhou polovinu roku, takže se máme na co těšit.

Jezdec juniorského MS FIM CEV Repsol Moto3 Karel Hanika už v mistrovství světa nezávodí, pro nadcházející podnik v Brně ale získal divokou kartu, takže Velká cena České republiky bude mít dvojici svých závodník v třídě Moto3. Pro všechny fanoušky Karla Haniky určitě dobrá zpráva.

S týmem Peugeot MC Saxoprint Moto3 se během letní dovolené rozloučil francouzský závodník Alexis Masbou. Výsledky nebyly takové jaké očekával on a tým, takže se společně dohodli na předčasném ukončení spolupráce. Francouze od rakouské Grand Prix nahradí devatenáctiletý jezdec z prostředí FIM CEV Repsol Albert Arenas.

Moto3 – Stav po GP Německa:

1 - Brad BINDER - RSA - KTM - 159 bodů
2 - Jorge NAVARRO - SPA - Honda - 112
3 - Romano FENATI - ITA - KTM - 93
4 - Francesco BAGNAIA - ITA - Mahindra - 85
5 - Nicolo BULEGA - ITA - KTM - 75
6 - Enea BASTIANINI - ITA - Honda - 65
7 - Niccolò ANTONELLI - ITA - Honda - 63
8 - Fabio DI GIANNANTONIO - ITA - Honda - 58
9 - Jakub KORNFEIL - CZE - Honda - 58
10 - Khairul Idham PAWI - MAL - Honda - 54
11 - Andrea LOCATELLI - ITA - KTM - 50
12 - Joan MIR - SPA - KTM - 50
13 - Jules DANILO - FRA - Honda - 41
14 - Fabio QUARTARARO - FRA - KTM - 39
15 - Andrea MIGNO - ITA - KTM - 37
16 - Aron CANET - SPA - Honda - 34
17 - Philipp OETTL - GER - KTM - 32
18 - Juanfran GUEVARA - SPA - KTM - 25
19 - Livio LOI - BEL - Honda - 24
20 - Hiroki ONO - JPN - Honda - 20
21 - John MCPHEE - GBR - Peugeot - 20
22 - Bo BENDSNEYDER - NED - KTM - 18
23 - Jorge MARTIN - SPA - Mahindra - 10
24 - Tatsuki SUZUKI - JPN - Mahindra - 9
25 - Gabriel RODRIGO - ARG - KTM - 9
26 - Lorenzo DALLA PORTA - ITA - Honda - 7
27 - Adam NORRODIN - MAL - Honda - 5
28 - Darryn BINDER - RSA - Mahindra - 4
29 - Maria HERRERA - SPA - KTM - 4

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist