Dani Pedrosa: Jeho život nebude procházkou růžovým sadem

Při testech v Texasu si Dani Pedrosa přivodil "hexenschuss", což se dá i lékařsky přeložit jako „střela čarodějnice“, neboli ústřel. Potom prohrál v Kataru jasně s Márquezem. Takže pro Austin má úřadující vicemistr světa jediný cíl, otočit kormidlo ve svůj prospěch.

Vicemistr světa Dani Pedrosa (27) musel při GP-Katar spolknout hodně hořkou pilulku. Ve  většině zimních testů sice dominoval, ve druhé polovině sezony 2012 vyhrál sedm závodů GP, skončil v MS-MotoGP 2012 celkově jako druhý. A nyní hned v úvodním závodě sezóny 2013 ho porazil jeho mladý týmový kolega ze stáje Repsol-Honda Marc Márquez.
Pedrosa má před sebou svou osmou sezónu MotoGP u továrního týmu Repsol-Honda. A ví docela dobře, že 2013 je jeho poslední velká šance, neboť nejpozději 2014 už bude mít Márquez dostatek zkušeností, aby bojoval i o titul. A oproti nejlepšímu současnému jezdci na světě, hvězdě továrny Yamaha Jorgemu Lorenzovi, to nemá tak jako tak vůbec lehké.

"Katar nebyl rozhodně startem do sezóny, jak jsme očekávali. Jelikož ale víme, proč se to stalo, tak to můžeme při příštích závodech dohnat a nebude to zas tak tolik bolet.", potvrzuje Dani, což ale neřekl, že stejně jako Bradl, nenašel v Kataru při závodě příliš důvěry v přední pneumatiku.
"Před pěti týdny jsme byli v Austinu, což pro nás bude určitě výhoda, když v pátek začne oficiální trénink. Máme už nastavení, které se zde ukázalo jako velmi odbré. V Austinu je hodně úzkých zatáček, každá část okruhu vyžaduje úplně jinou rychlost. Tato trať se vůbec nepodobá žádné, která je jinak v kalendáři. Doufám ale, že náš motocykl zde bude dobře fungovat", je hodně optimistický pro letošní druhý závod Dani Pedrosa.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist