Crutchlow: Marquez je možná nejlepším na světě

Cal Crutchlow sice ve Valencii neobjel při testech moc okruhů, ale i tak poznal, že Rookie Marc Marquez bude v příštím roce hodně rychlý.

"Příští rok to bude o hodně vybojovat podiové umístění, než letos. Bradl a Bautista budou hodně rychlí a je zde také Marquez, který bude závodit o vítězství", říká na úvod Crutchlow, který Lorenza a Pedrosu řadí ještě úplně někam jinam.

           

Marc Marquez je ostatně pro tohoto britského jezdce samostatnou kapitolou a myslí si, že mladý Španěl se může brzy stát nejlepším jezdcem na světě: "Zřejmě ještě nebude příští rok bojovat s Lorenzem a s Pedrosou o titul, ale může jim hodně znepříjemnit život. On je bez jakékoliv nadsázky někým výjimečným".

Marquezovou obrovskou předností je dle Crutchlowa to, že ani vlastní chyby či kritika od ostatních ho nevyvede vůbec z míry. V kvalifikaci třeba po vlastní jezdecké chybě málem spadl a v následujícím kole zajel nejrychlejší čas: "Pokud by se to stalo někomu jinému, tak ten by potřeboval několik pomalejších kol k tomu, aby se znovu pokusil o další rychlé kolo. To se ale u něho nestává".

            

Co se týká rychlosti, tak přirovnává Crutchlow Marqueze k Jorge Lorenzovi, i když je jeho styl úplně jiný: "Naskočí bez jakýchkoliv problémů na motocykl, ačkoliv ještě nikdy na biku MotoGP nejel, a hned na začátku rovinky je hodně blízko highsideru. A v dalším kole jede, jako kdyby se nic takového nestalo. Má velmi dobrý jezdecký styl. Samozřejmě, že neexistuje žádný důvod k tomu, abychom ho nemohli porazit. Každý na světě je porazitelný. Jakmile se ale jednou dostane na absolutní špici, tak tam také zůstane".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist