Co Silvestr nestihl!

Dalšími několika citáty, které jsme doposud nepublikovali, ale které se rovněž vážou k uplynulé motocyklové sezoně 2012, se zamysleme společně nad motocyklovými závody kubatury MotoGP.

Colin Edwards: "Jestli jsem připraven na závody? Spíš si myslím, že nyní bude  následovat 18 dalších testů", zkušený Texasan k vývoji svého motocyklu Suter-BMW před sezonou.

Casey Stoner: "Tak jak vibruje jeho motocykl, tak ho můžou rovnou sešrotovat", mínění australského továrního pilota Hondy o motocyklu CRT-Aprilia Jamese Ellisona.

Carlo Pernat: "Už nevidím žádného Valentina Rossiho, nýbrž jen jednoho herce, který si na Valentina Rossiho pokouší hrát", zkušený manažer na sestupnou formu svého bývalého svěřence.

Steve Jenkner: "Pokud by měly být CR budoucnosti závodů Grand Prix, tak by nejdříve měly být rychlejší, než 250-ky v minulosti", ex-pilot GP a technik Bridgestone, když v Katalánsku pouze někteří jezdci s CR byli rychlejší než čas z Pole position Jorge Lorenza v roce 2007.
Lucio Cecchinello: "Loňský rok byl pro mě zlým snem, letos je to návrat k realitě", týmový šéf LCR Honda v MotoGP o závodění 2011 (Toni Elias) a 2012 (Stefan Bradl).

Daniel Epp: "Už nevěřím na Ježíška", manažer Toma Lüthiho po dalším neúspěšném pokusu o postup jeho švýcarského svěřence do královské kubatury MotoGP.

Hervé Poncharal: "Moje srdce zestárne po každém závodě MotoGP", majitel týmu Tech3 po neustálých tvrdých duelech svých jezdců Cala Crutchlowa a Andrea Doviziosa.

Cal Crutchlow: "Připadám si jako v MS-Superbike. Každý závodní víkend si někdo stěžuje na problémy s pneumatikami", britský pilot, který zná velmi dobře obě závodní série z praxe, na stížnosti svých kolegů na jednotné pneumatiky.
Giacomo Agostini: "Dříve jsme vždy po závodech měli obrovskou party a slavili jsme. Nyní cestují jezdci hned po závodě domů. Mám pro to jediné vysvětlení: nemají už takový zájem o pěkná děvčata, jak jsme měli my"., 15-násobný mistr světa na otázku, jak se změnily závody od doby, kdy závodil on a nyní.

Všeobecný názor novinářů: "Který z jezdců bude v blízké budoucnosti rozhodovat o směru vývoje motocyklu v továrním týmu Yamahy, rozhodne hlavní sponzor na rok 2013", názor z paddocku MotoGP, když Yamaha oznámila, že M1 bude vyvíjet pouze mistr světa Jorge Lorenzo.

Colin Edwards: "Spekulace o roce 2013: Rossi půjde k Yamaze, Ben Spies se bude připravovat na cyklistickou Tour de France a Casey mně bude neustále telefonovat. A pokud s ním budu úplně náhodou na stejném kontinentu, tak spolu půjdeme rybařit a lovit", "Texas Tornado" v polovině sezony 2012 a jak se zdá, nebyl zas tak úplně mimo.

Jorge Lorenzo: "Takovou chybu může udělat pělitetý chlapec na PlayStationu. Ale Bautista má už 27 roků a byl i mistrem světa", Jorge Lorenzo po Grand Prix v Assenu, kdy ho Bautista doslova katapultoval.

Paolo Scalera: "Vrcholem závodního víkendu bylo, když Max Biaggi podal ruku Linu Jarvisovi", známý italský novinář po závodě Grand Prix v Mugellu, kdy se snad konečně ukončilo nepřátelství mezi Římanem a závodním ředitelem Yamahy a dřívější rány se tak zahojily.

Pol Espargaro: "Můj bratr patří k hodně nervozní skupině lidí a ani moje matka není nejklidnější, když zrovna závodím", vicemistr světa Moto2 na chování bratra Aleixe a své matky během závodů Moto2.

Valentino Rossi: "Je to méně, než dostane Lorenzo a je to také méně, než doposud vždy dostal Valentino Rossi", devítinásobný mistr světa na otázku o výši své gáže u továrního týmu Yamahy.
Jonathan Rea: "Díky Data Recordingu vím, že brzdím příliš brzy. Ale když se řítíš rychlostí 200 km/h k zatáčce, tak je to úplně něco jiného a máš úplně jiné věci na práci"., superbikový pilot na téma karbonových brzd a předních pneumatik Bridgestone.

Cal Crutchlow: "Ne, ale můžete to Yamaze klidně navrhnout", britský jezdec satelitního týmu Tech3 Yamaha na otázku, zda dostane od Yamahy v závěru sezony některé nové tovární díly, aby pomohl Lorenzovi v boji o titul proti Pedrosově Hondě.

Tři novináři souhlasně: "Byla blondýnka nebo bruneta?", reakce na vyjádření Nickyho Haydena, že jeho zraněné ruce se už daří lépe, neboť doma v USA spal s nově vyvinutým stimulátorem na léčení zlomenin.

Jorge Lorenzo: "Dříve jsme se nenáviděli. Dnes se respektujeme a po dobrém závodě se dokážeme dokonce obejmout. A v budoucnu snad můžeme mít i svatbu...!", mistr světa Jorge Lorenzo o jeho aktuálním vztahu ke krajanovi Danimu Pedrosovi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist