Cílem je pokračovat v nastaveném tempu

Do Argentiny přijedou oba jezdci tovární stáje Hondy na prvních dvou místech průběžného hodnocení mistrovství světa silničních motocyklů. Na prvním místě je s padesáti body Marc Márquez, druhý Dani Pedrosa jich na vedení ztrácí čtrnáct.

Na okruhu Termas de Rio Hondo Marc Márquez ani Dani Pedrosa nikdy nezávodili a nebyli ani mezi těmi jezdci, kteří tam loni testovali. Tehdy to byl s motocyklem Honda RC213V Álvaro Bautista z Gresiniho týmu MotoGP a Stefan Bradl, jezdec týmu LCR Honda.

Na oba jezdce Repsol Hondy tak v pátek čeká první seznámení se s novým argentinským okruhem. Naposledy srovnal Marc Márquez v Texasu rekord Micka Doohana z roku 1995, když vyhrál úvodní dvě Grand Prix sezony po startu z pole position. Zda Márquez v Argentině vytvoří nový rekord ziskem třetí pole position a třetího vítězství v řadě se teprve uvidí. Jednoduché to ale mít nebude.
„Argentina bude pro většinu z nás novým okruhem,“ řekl úvodem Marc Márquez. „Někteří jezdci tam už loni testovali, ale nemyslím si, že byl povrch dráhy zvlášť ideální, takže byli trošku omezeni množstvím kol, která tam mohli zajet. Těším se, že můžu jet na novém okruhu a určitě to bude zajímavé také pro fanoušky. Budeme se snažit pokračovat ve stejném nasazení, jak tomu bylo v úvodních dvou závodech sezony.“

Na vedení ztrácí Dani Pedrosa čtrnáct bodů, takže musí využít každé příležitosti, aby svého týmového kolegu porazil, protože jedině tímto způsobem dokáže snížit ztrátu a časem převzít vedení v šampionátu. Na dráze Termas de Rio Hondo má jistou příležitost, protože ji většina jeho soupeřů nezná a bude záležet, jak rychle se jednotliví jezdci dokážou přizpůsobit.
„Po Austinu se už těším na Argentinu,“ uvedl Dani Pedrosa. „Projet si okruh k nalezení citu s motorkou a poznání nového okruhu! O nové dráze ale nemám zvlášť velkou představu. Doma jsem sice něco vyhledal v mapách a sledoval video, abych toho před příjezdem do Argentiny zjistil co nejvíc, ale je to těžké bez toho, aniž byste tam jel na motorce. Těším se na nadcházející víkend a na setkání s fanoušky, protože je to má vůbec první návštěva této země!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist