Chci být mistrem světa, prozradil Oliveira k odchodu od KTM

Bylo to velké překvapení, když Miguel Oliveira loni oznámil ukončení spolupráce s KTM, jelikož to byl právě on, kdo v sedle jejich prototypu vyhrál nejvíc závodů královské kubatury ze všech jezdců rakouského výrobce. Po čtyřech letech u KTM bude portugalský závodník hájit barvy Aprilie jako člen jejich nové satelitní stáje RNF MotoGP.

Poprvé si Miguel Oliveira vyzkoušel novou motorku ve Valencii, kde byl loni v listopadu test MotoGP. Hned na úvod byl čtvrtý nejrychlejší, něco přes tři desetiny za nejrychlejším jezdcem. Toto bylo na úvod rozhodně povzbudivé a pro Portugalce signál, že jeho volba byla správná. Teď to jen bude muset potvrdit v Sepangu, kde na jezdce MotoGP čeká třídenní oficiální test.

„Vůbec netvrdím, že se ke mně KTM zachovala špatně,” uvedl osmadvacetiletý Miguel Oliveira v rozhovoru pro portugalskou televizní stanici Antena. „Prostě jsme měli rozdílný pohled na věc. Restrukturalizace týmu šla ruku v ruce s vůlí mít tam jiného jezdce než mě. Tyto rozdíly nás přirozeně vzdálily a společná budoucnost tam vidět nebyla. Ne že by dveře nezůstaly otevřené, protože oni opravdu chtěli, abych zůstal a jezdil za GASGAS, což je v podstatě KTM natřená na červeno.”

„Myšlenka byla vrátit značku GASGAS a mít dvojici jezdců z Pyrenejského poloostrova, protože ta značka je iberská. Chtěli španělského a portugalského jezdce, ale mě se ten nápad moc nezamlouval. Upřímně věřím, že v našich životech jsou chvíle, kdy potřebujeme změnu. Jsou vlaky, které projedou jen jednou a je třeba těchto příležitostí využít. Velmi jsem toužil po této změně a po tom, abych vystoupil ze své komfortní zóny.”

„KTM mi poskytla velký komfort pro mou sportovní kariéru. Měl jsem zajištěné další čtyři roky života. Ale v hloubi duše jsem věděl, že to není co chci. Chtěl jsem zažít nové příležitosti a skutečně se stát mistrem světa, což se, jak věřím, také brzy stane,” dodal Oliveira, jehož v továrním týmu KTM nahradil Jack Miller. V přejmenovaném týmu Tech3 GASGAS Factory Racing, kde měl Oliveira původně závodit, je nyní Augusto Fernandez, vítěz třídy Moto2 z roku 2022.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist