Česká GP začala. „Mám na Brno spoustu vzpomínek," říká Valentino Rossi

Čtvrteční tiskovou konferencí byla oficiálně zahájena letošní Monster Energy Grand Prix České republiky. A zatímco Valentino Rossi zavzpomínal na své třiadvacet let staré vítězství v Brně, český zástupce v MotoGP Karel Abraham se s novináři podělil o své dojmy z dosavadního průběhu sezóny. Tiskové konference se zúčastnili také Marc Márquez, Cal Crutchlow, Maverick Viňales a Brad Binder.

Marc Márquez do Brna v pozici lídra šampionátu s náskokem 58 bodů na druhého Andrea Doviziosu. „Druhá polovina sezóny bude velmi obtížná. Během letní přestávky jsme všichni měli čas na relaxaci, já jsem se pak zároveň s mým bratrem připravoval na druhou část roku. Pokusíme se tady navázat tam, kde jsme skončili," uvedl úřadující mistr světa třídy MotoGP. 

Po letní přestávce se zpět do sedla svého motocyklu těší také Maverick Viñales, kterému se velmi povedly poslední dva závody. „Jsem plný energie. Za mě byla pauza moc dlouhá. Vzhledem k tomu jak se začala sezóna vyvíjet, jsem se nemohl dočkat, až nasednu zpět na svou motorku," přiznal Španěl, kterému se v minulosti v Brně moc nedařilo. „Myslím si, že tento rok bude jiný. V porovnání s minulým rokem máme odlišný stroj a řekl bych, že by nám mohl sednout i layout trati. Uvidíme ale, jak to půjde. Já se cítím skvěle a vletím do toho naplno."

Tiskové konference se zúčastnil také Valentino Rossi. Závodící legendě tohoto motocyklového sportu se v letošní sezóně oproti minulým létům příliš nedaří. „První polovina sezóny pro nás byla hodně obtížná. Nemáme dobré výsledky, čekali jsme, že budeme rychlejší. Pokusíme se být v druhé části roku silnější." Italský pilot si v Brně dojel v roce 1996 pro své vůbec první vítězství v Mistrovství světa silničních motocyků. „Je to už strašně dlouho, ale přesto si vše velmi dobře pamatuju. Nikdo z jezdců na svou první výhru nezapomene. Mám ale na Brno spoustu vzpomínek.Tohle místo je pro mě speciální také z toho důvodu, že jsem si zde přijel v roce 1997 pro svůj první titul mistra světa. Trať je tady úžasná, myslím, že se líbí všem závodníkům."

Na Brno má vedle Valentina Rossiho dobré vzpomínky také Cal Crutchlow. Ten si v České republice dojel v roce 2016 pro své premiérové vítězství v MotoGP. „Jsem šťasný, že jsem tady v Brně. Těším se, až s týmem začneme zase pracovat. Doposud jsme získali dvě pódia, tak uvidíme, jestli se nám podaří dojet si pro další. Třeba už tento víkend," doufá anglický jezdec.

Ke slovu se dostal také Karel Abraham„Prožíváme obtížnou sezónu. Úspěchem pro nás je, když dojedeme na bodech. S týmem jsme během posledních měsíců tvrdě pracovali a povedlo se nám něco zlepšit. Soboty nám celkem jdou, ale důležité jsou až neděle. Pokud by se nám tady povedlo dojet na bodech, myslím, že by to pro nás byl krásný víkend."

S úsměvem na tváři pak do Brna dorazil Brad Binder, který se v příštím roce bude prohánět po okruzích už jako jezdec královské kubatury. „Mám z toho strašnou radost. Je to pro mě velká výzva, budu první Jihoafričan v MotoGP."

Krátce před začátkem tiskové konference byla minutou ticha uctěna památka Luca Sempriniho. Tiskový mluvčí Ducati zemřel ze středy na čtvrtek ve svém hotelovém pokoji v Brně v pouhých pětatřiceti letech. Vzpomínky na svého kolegu a kamarády se zúčastnili zástupci týmu Ducati včetně jezdců Danila Petrucciho a Andrei Doviziosa, které ztráta viditelně hluboce zasáhla.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Lubor Horák - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Pastell přispěl 2 Kč
KARING přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist