Cecchinello: Bradl v roce 2014 s týmovým kolegou?

Týmový šéf LCR-Honda Lucio Cecchinello chce příští rok koupit produkční motocykl Honda a poslat tak do závodního pole MotoGP ještě druhého jezdce.

Lucio Cecchinello plánuje už delší dobu nasadit do závodů MotoGP druhého jezdce svého týmu. Problémem vždy byli chybějící sponzoři. Na rok 2014 má ale italský manažer dle webu GPOne plán, jak tento krok uskutečnit. Znamenalo by to, že Stefan Bradl, který bude i nadále přímo podporován HRC a pojede tedy motocykl Honda RC213V, by dostal týmového kolegu. Ten by závodil na produkčním motocyklu, který Japonci dodají na trh v roce 2014.

                           

Cecchinello už také spočítal, že nasazení druhého pilota by včetně biku a kompletního zabezpečení (šéfmechanik, telemetrista, 4 mechanici) stálo mezi 1,6 až 1,8 milionů Euro. Kdo by měl být druhým pilotem, ale není doposud jasné. Italský manažer je ale znám tím, že své sponzory hledá po celém světě. Současně je na samém vrcholu asijský motocyklový trh, ovšem najít asijského pilota odpovídající kvality je v současné situaci hodně těžké.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist