Casey Stoner: Vše je připraveno

Ex-mistr světa Casey Stoner využívá nyní několik volných týdnů na svém ranči v Austrálii a potom poletí na tradiční představení svého týmu do Madonna di Campiglio. Ovšem z nového motocyklu Ducati GP10 je doslova nadšen.

Po nejlepším čase při posledním velkém testu MotoGP v Jerezu (9. až 11. listopadu) očekává mistr světa z roku 2007 příští sezónu velmi sebevědomě. Nová verze Big-Bang motoru Ducati-V4 o obsahu 800 ccm se jeví dle Stonera skvěle. 


"Nový motocykl je nyní lépe a jednodušeji ovladatelný a tak můžeme použití "Traction-Control" hodně eliminovat. Mohu tedy více pracovat pravou rukou s plynovou rukojetí", řekl mimo jiné o novém motocyklu Ducati GP10 její tovární jezdec a dále dodal: "A díky tomu můžeme nyní projíždět některými těsnými zatáčkami okruhu ve Valencii ještě rychleji. Prostě motor se nechová tak agresivně jako předtím. A pochopitelně drží i lépe pneumatiky. V praxi to znamená, že celou závodní délku pojedeme nyní časově rychleji."



Stoner (24) se po svém návratu na podzim v Estorilu blýskl skvělým druhým místem, po kterém následovala dvě první místa (Phillip Island a Sepang). A i ve Valencii patřil po získání Pole Position k největším favoritům. Ovšem po pádu v zahřívacím kole se z něho stal nečekaný divák. 

"Při testu ve Valencii s novým motocyklem jsem jel bez problémů nízké časy 1:32, to jsem se starým motocyklem GP9 zajel v kvalifikaci jen hodně těžko", říká 20-ti násobný vítěz závodů Grand Prix a na závěr je hodně optimistický: "Máme nyní u Ducati všechno tak připraveno, že můžeme v příštím roce zaútočit na boj o titul mistra světa". 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist