Casey Stoner pravděpodobně neprodlouží smlouvu s Ducati

Dvojnásobný šampion Casey Stoner doposud neobnovil smlouvu s Ducati a zdá se, že se tak ani nestane. Během nedělního warm-upu Velké ceny České republiky o jeho kontraktu hovořil v přímém přenosu s reportérem MotoGP Simonem Crafarem sportovní ředitel italské továrny Paolo Ciabatti.

„Situace je taková, že jsme se s Caseyem dohodli na tříleté smlouvě, která letos vyprší. Jak už asi víte, její možné prodloužení jsme s ním řešili během akce World Ducati Week, která se konala minulý víkend v Misanu. Casey se stále zotavuje z operace svého ramene, se kterým teď může hýbat pouze velmi omezeně,“ vysvětloval Paolo Ciabatti.

Paddockem se proslýchá, že dvaatřicetiletý jezdec už v příštím roce kvůli svému zdravotnímu stavu plnit úlohu testovacího jezdce nebude. Sportovní ředitel Ducati si však dvířka nechává i nadále pootevřená. „Dohodli jsme se, že se sejdeme v září a vše znovu projednáme. Uvidí se, v jakém stavu bude jeho rameno. Buď bude i nadále našim testovacím jezdcem a ambasadorem značky, nebo možná jen ambasadorem. Důležité teď ale je, aby se dal do pořádku. O budoucnosti můžeme mluvit, až bude úplně zdravý.“

Casey Stoner je testovacím pilotem stáje Ducati už třetím rokem. Předtím hájil barvy Hondy, s níž v roce 2015 ukončil pětiletou spolupráci. Dvě léta u ní působil jako závodník továrního týmu, zbylé tři byl stejně jako u Ducati jejím testovacím jezdcem.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist