Cal Crutchlow neskrývá své naštvání vůči Bradlovi. "Byl úplně mimo kontrolu," říká

Cal Crutchlow se po české Velké ceně tvrdě obul do Stefana Bradla, který v nedělním závodě spadl a zničil karbonové rameno, jenž měl v pondělí testovat. Anglický závodník neskrýval své rozhořčení a v rozhovoru pro MCN uvedl, co si o jízdě Němce myslí.

„Bradl řekl, že si nemůže vzpomenout co se stalo. Ale já vám to řeknu - byl úplně mimo kontrolu. Mohl zajet solidní závod a poskytnout Hondě nějaké informace, místo toho však spadl a s ním také další jezdci."

Německý závodník skončil na zemi hned v prvním kole brněnského závodu a vzal s sebou také dva další piloty - Mavericka Viñalese a Bradleyho Smitha. „Byl to od něj hodně špatný manévr. Předjížděl vnitřkem, když už byl v podstatě na trávě. Spadli kvůli němu Brad, který celý rok tvrdě pracuje, a Viñales, jenž bojuje o šampionát. A on je bezdůvodně sundal dolů," uvedl Cal Crutchlow.

Dvaatřicetiletého Angličana však naštvalo hlavně zničení karbonového kyvného ramene. „Je pouze jeden rozdíl mezi mou a Marcovou motorkou, a tím je to rameno. Myslím si, že právě díky němu má jeho zadní pneumatika vyšší životnost než ta moje."

Co Calu Crutchlovi hodně leží v žaludku je také to, že Stefan Bradl nebyl za incident nijak potrestán. „Věděl, že tam nebyly žádné kamery, a tak po závodě dělal, že si nepamatuje, co se vlastně stalo. Takže vlastně neví, co se stalo. Jenže tam bylo dalších deset jezdců, kteří ten incident viděli! Nevím, nesouvisí to se mnou. Jen mě štve, že zničil něco, co jsem já mohl v pondělí vyzkoušet.“

To, že Stefan Bradl vyvázl bez jakéhokoliv trestu, vadí také Bradleymu Smithovi, kterého se situace přímo týká. „Jsem překvapený, jak tento incident vyhodnotilo ředitelství závodu. Byla to stoprocentně jeho chyba, není o tom žádných pochyb. Stefan se snažil předjet čtyři lidi najednou, pak zavřel předek a shodil mě s Maverickem.“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Ritchy přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist