Bude Hayate pokusným králíkem?

Od roku 2011 si budou moci týmy MotoGP pronajmout motory - to je aktuální stav po Grand Prix Indinapolis. Ale zdá se, že to bude snad už příští rok...Aspoň podle některých pramenů by se už v příštím roce mohla taková motorka na startu kubatury MotoGP objevit.

Už v minulém článku jsem psal, jak je to - jak to asi bude - s pronájmem motorů v kubatuře MotoGP od roku 2011. Ale nyní se objevila možnost, že takový motor - tedy Yamaha - by mohl zachránit tým Hayate už v příštím roce. 


Muž na titulním snímku je hodně kontraverzní Japonec Ichiro Yoda. Ten se jak známo nejdříve podílel na vývoji motocyklu Yamaha M1, aby pak provedl doslovně technickou špionáž a "přeběhl" k zeleným, tedy k továrnímu týmu Kawasaki. A nyní pracuje i v novém týmu Hayate. 


Tým Hayate měl normálně po této sezóně končit, ale nyní proskočila zpráva, že by to nemusela být tak 100% pravda, neboť továrna Yamaha by jednu motorku Kawasaki vybavila současným motorem kubatury MotoGP. 

A pokud se někdo pořádně vyzná v motorech, tak asi ví, že se motory Yamahy a Kawasaki kubatury MotoGP zase tak moc od sebe konstrukčně neliší.  Oba dva jsou totiž řadové čtyřválce. A tak je pan Ichiro Yoda mužem , který by mohl tohoto "pokusného králika" uvést do chodu a vyzkoušet v praxi. 

A aspoň by se tak vidělo, zda tento "zkušební projekt" může v sezóně  2011 vůbec fungovat! A kdo by mohl tento motocykl Hayate (Kawasaki) - Yamaha jezdit?


Je zde doposud nezaměstnaný druhý jezdec z posledního závodu MotoGP Alex de Angelis ze San Marina. 

Nebo také jeho dosavadní týmový kolega ze stáje Gresini Honda San Carlo a třetí z Brna, Toni Elias. 

A oba dva by byli zřejmě hodně laciní.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist