Bryan Staring: Sen o MotoGP se stal skutečností

Australan Bryan Staring bude pilotovat v roce 2013 motocykl FTR-Honda pro tým Go & Fun Honda Gresini v kubatuře MotoGP. 25-letý Staring tak hovoří o svém splněném snu.

Doposavadní jezdec seriálu Superstock-1000-Cup Bryan Staring pojede v roce 2013 za tým Go & Fun Honda Gresini s motocyklem FTR-Honda v královské kubatuře MotoGP. Samotný Australan nemůže tomuto štěstí ani uvěřit: "Jsem neobyčejně vzrušený. Závodím už dlouho na motocyklu a byla to pro mě dlouhá cesta, abych přistál na tomto bodě. Je to fantastická příležitost jezdit v kubatuře, o které jsem snil, když jsem byl ještě chlapcem. Jsem přešťastný".
Staring nahradí ve stáji Gresini Honda Itala Michele Pirra, který se stal testovacím jezdcem u Ducati: "Rozhodně jsem nečekal, že v sezoně 2013 budu v paddocku Grand Prix. Spíše jsem se poohlížel v MS-Superbike, ovšem když se nabídla tato možnost, tak jsem nemohl říci ne. Nabídka z MotoGP se prostě neodmítá", vysvětluje 25-letý pilot své rozhodnutí startovat příští rok s motorkou Claiming-Rule ve stáji Gresini Honda.
"Máme konkurenceschopný motocykl CR a já sám vím, že jsem schopen odvést dobrý job a pouze to se počítá. Ovšem v hodně krátkém čase se musím ještě hodně naučit, abych se v královské kubatuře mohl vůbec pohybovat. Je to nový paddock, čeká mě skoro dvojnásobný počet závodů, než jsem doposud zvyklý a jsou to skoro dvojnásobné délky, než jsem zatím závodil. Pneumatiky budou zřejmě dělat hodně velký rozdíl proti minulosti a na to jsem opravdu zvědavý", těší se na novou výzvu trojnásobný vítěz z loňské sezony velkých stocků (mimochodem vyhrál suverénně i u nás v Brně) a celkově čtvrtý jezdec tohoto seriálu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist