Bratři Márquezové vzdají v Jerezu hold všem, kteří bojují s koronavirem

Jezdci seriálu MotoGP se už v tomto týdnu vrátí na závodní trať. V Jerezu je čekají jednodenní testy, v pátek pak první tréninky na Velkou cenu Španělska. Během ní vzdají bratři Marc a Alex Márquezovi hold všem, kteří bojují s koronavirem, helmami se speciálním designem.

Sounáležitost s těmi, kteří zemřeli na od minulého roku šířící se koronavirus, nebo s ním přišli do styku, projeví závodníci tovární Hondy helmami, které ponesou nápis „Pushing Ahead Together“, což v překladu znamená „společně kupředu“. Obě helmy budou po závodě vydraženy a výtěžek poputuje mezinárodnímu výboru Červený kříž.

„Po dvou a půl měsíční karanténě a poté, co jsem viděl krizi způsobenou COVIDem-19, jsem chtěl vzdát hold všem, kteří trpěli nebo stále trpí touhle pandemií a také všem v první linii, kteří po celou tu dobu neúnavně pracovali,“ uvedl Marc Márquez.

„Dlouho jsem přemýšlel, jak to udělat. S mým bratrem Alexem jsme se nakonec dohodli, že bychom mohli nechat vyrobit speciální helmy, které by se po závodě vydražili. Je to jen malé zrnko v písku, ale může to pomoci v boji s touto pandemií,“ dodal úřadující mistr světa, který už v minulosti společně s mladším sourozencem Alexem poskytl finanční dar nemocnici Hospital Universitari Arnau de Vilanova na nákup nezbytných ochranných pomůcek.

Alex Márquez k nápadu dodal: „Myslím, že jde o krásný projev solidarity s lidmi, kteří koronavirus měli, prošli si těžkými časy, nebo na něj dokonce zemřeli. Konečně zažiju svůj debut v MotoGP a myslím, že neexistuje lepší způsob, jak do této třídy vstoupit než s pěkným designem helmy, který bude mít v sobě navíc ukrytý zvláštní význam.“

Aukce nejen helem, ale i rukavic a bot bratrů Márquezů odstartuje v pátek 17. července a potrvá do pondělí 27. července do osmi hodin večer. Zapojit se do ní může kdokoliv, a to na stránkách www.catawiki.es/Marquezforcovid19.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist