Ben Spies: Zklamání v Kataru

Problémy s vibracemi neumožnily továrnímu jezdci Yamahy Benu Spiesovi optimální start do nové litrové éry MotoGP.

Pro Bena Spiese neproběhl první závod seriálu MotoGP v Kataru absolutně dle jeho představ, ba naopak. Tovární pilot Yamahy - považovaný pro svou superbikovou minulost za černého koně letošního šampionátu královské kubatury o objemu 1000 ccm - už v tréninku dvakrát upadl a v závodě samotném kvůli problémům s vibracemi skončil na hodně špatném 11. místě, dokonce až 23 sekund za desátým Rossim a o pouhou 1 sekundu před nejlepším pilotem s motocyklem CR Edwardsem.

"Musíme se na vše dívat z pozitivního pohledu. Dvakrát jsem vyzkoušel můj airbag a ten fungoval", nutil se do černého humoru superbikový šampion z roku 2009.
K hodně zklamanému průběhu celého závodního víkendu řekl 27-letý Texasan: "Už ve warm-upu jsem cítil, že mám problémy s vibracemi. Myslel jsem si ale, že do startu závodu se vše podaří odstranit, to se nám ale nepodařilo. Za normálních okolností bych musel závodit normálně v přední skupině. Ale bohužel jsem neměl na motocyklu ten správný pocit. Nyní musíme přesně zjistit, v čem byl vlastně problém, že to běželo vše nějak nakřivo".
Při následujícím, tedy druhém závodě MotoGP koncem dubna v Jerezu, chce ale Spies najít svou výbornou formu z testů: "Doufám, že na startu závodu v Jerezu budu mít motocykl, který opravdu dobře funguje. Okruh Jerez de la Frontera mám rád, je to moje oblíbená trať. Při předsezonních testech to zde vše fungovalo opravdu výtečně a tak budu do Španělska cestovat jen s tím nejlepším pocitem. Že je náš motocykl konkurence schopný, dokázal svým vítězstvím v Kataru Jorge Lorenzo".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist