Ben Spies továrním jezdcem Yamahy

Americký superbikový šampion Ben Spies se stal dle očekávání jedním ze dvou továrních jezdců Yamaha Racing v kubatuře MotoGP.

Dosavadní jezdec satelitního týmu Tech3 Yamaha Ben Spies podepsal v rámci Grand Prix v Indianapolis smlouvu s továrním týmem Yamaha Motor Co., Ltd na rok 2011. Spies je v aktuálním pořadí mistrovství světa kubatury MotoGP na 7. místě se ziskem 90 bodů, když má na svém kontě ve své premiérové sezóně už jedno podiové umístění - 3. místo ze Silverstone, a dále dvě čtvrtá, jedno páté a dvě šestá místa. Zároveň je Ben Spies nejlepším jezdcem na satelitním motocyklu a také vedoucím jezdcem v klasifikaci "Rookie".


"Jsme rádi, že Ben pojede za Yamaha Factory příští sezónu. Ben ukázal v prvních 10 závodech letošní sezóny neuvěřitelné jezdecké mistrovství a učil se velmi rychle. Zajel také skvělé výsledky, které korunoval podiovým umístěním v Silverstone. Tím nadchl jistě každého a to v jeho první plné sezóně v MotoGP", řekl Lin Jarvis, Managing Direktor týmu Yamaha Motor Racing a dále dodal: "Myslíme si, že Ben bude v budoucnosti jistě aspirantem na titul mistra světa. Jeho cílem v příštím roce bude dále se učit, pravidelně dojíždět na podiová umístění a vyhrát i některé závody. Při této příležitosti bych chtěl poděkovat Herve Poncharalovi a týmu Tech 3 za vedení Bena v této sezóně, čímž mu umožnili skvělý trénink na příští roky. Doufám, že se Benovi podaří zajet ve druhé povině sezóny další podiová umístění a že mu tento satelitní tým pomůže k tomu, že bude stát mezi satelitními jezdci na samém vrcholu".  


"Můj první rok v MotoGP je především rokem, kdy se mohu učít a za to bych chtěl poděkovat jak Herve Poncharalovi, tak i celému týmu Tech 3, ale především všem mým americkým mechanikům. Z dosavadních 10 odjetých závodů jsem znal pouze čtyři okruhy a tam musím být spokojen se svým prvním podiovým umístěním, které jsem tak rychle dosáhl. Jsem obzvláště rád, že mně Yamaha Factory umožnila tak brzy v mé kariéře pilota MotoGP přechod do továrního týmu. Společně s personálem od Yamahy a s mými mechaniky budeme pracovat na dalším vývoji M1 a na tom, aby se má podiová umístění stala pravidelnými", řekl mj. po podepsání smlouvy 26-letý americký jezdec.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist