Battaini si na motocykl zvyká

Páteční volné tréninky na německém Sachsenringu byly ovlivněny seznamováním náhradního jezdce týmu Franca Battainiho s motocyklem.

Nejlepšího času dosáhl italský závodník v dopoledním tréninku, kdy se s časem 1´25.646 zařadil na osmnácté místo, se ztrátou 3.289 vteřiny na nejrychlejšího Pedrosu. Odpolední trénink byl značně ovlivněn dešťovou přeháňkou, která se nad okruhem přehnala. V boxu však vládne optimismus.

Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing: „ S průběhem dnešního dne jsme spokojeni. Jezdec si na motorku teprve zvyká, šest let nezávodil a to se musí někde projevit. Dopoledne jsme měli příležitost vyzkoušet nastavení motocyklu na suchu a odpoledne zase na mokrém povrchu. Je to dobře, protože jsme získali data a zítra je v podstatě jedno, jaké bude počasí. Na mokru jsme nejprve zkoušeli Abajovo nastavení, ale poté jsme museli téměř vše změnit. Dnes nebyly až tak důležité časy, ale zisk dat. Naším nejbližším cílem je nastavit pro jezdce motocykl co nejideálnějším způsobem a věřím, že zítra budeme schopni jezdit rychlejší kola.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist