Barbera nemá rád Jerez

Jezdec Ducati Héctor Barberá získal při své premiéře MotooGP v Qataru své první mistrovské body v královské kubatuře. Barbera se sice těší na frenetické publikum, na 4,4 km dlouhý okruh ale rozhodně ne.

Jen dva jezdci na motocyklech Ducati viděli při letošním úvodním závodě před dvěma týdny cílovou šachovnici: Nicky Hayden (USA/4.) a Rookie MotoGP Héctor Barberá (SPA/12.) - Casey Stoner stejně jako oba piloti týmu Pramac Mika Kallio a Aleix Espargaro "zahodili" své motocykly do kačírku.


Kvůli posunutí GP Motegi na začátek října tak pojede - z Valencie pocházející Barbera - už při svém druhém startu domácí závod Grand Prix. Ovšem jezdec týmu Aspar to nevidí jako svou výhodu, neboť závodní okruh v Andalusii nepatří mezi jeho oblíbené tratě. 


"Přesto jsem už v Jerezu zajel některé dobré výsledky a v tom bych chtěl letos pokračovat", říká Barbera, ačkoliv podium má z Jerezu zatím pouze jedno (2004 - 125ccm/3.), a hned také vysvětluje proč: "Ze zimního testování (Rookie zde mohli absolvovat dodatečný test - pozn. Bosso) máme nějaká data a to je také výhoda. Navíc jsem zde už něco málo kilometrů odjel při závodech", míní 23-letý jezdec satelitního týmu Ducati.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist