Aramco Racing Team VR46 má tříletou smlouvu s Ducati a pětiletou s Dornou

Zcela nový tým Valentina Rossiho z Tavullie nastupuje příštím rokem naplno do královské kubatury MotoGP. Technika bude Ducati s níž má tým uzavřenou smlouvu na minimálně tři roky a v královské kubatuře budou závodit minimálně pět let, jelikož také podepsali kontrakt s promotérem Dorna Sports.

Tým Aramco Racing Team VR46 bude v roce 2022 nezávislým týmem s dvěma prototypy Desmosedici GP. Šéfem týmu bude Pablo Nieto, který je již nyní manažerem týmů SKY Racing VR46 v třídách Moto2 a Moto3. Jezdecká sestava zřejmě vznikne s jejich vlastní jezdecké akademie.

Dohoda upevňuje partnerství mezi společnostmi VR46 a Tanal Entertainment Sport & Media, společným podnikem se společností Saudi Aramco, a je součástí investičních plánů společnosti Tanal pro Entertainment Sport & Media souvisejících se Saudi Vision 2030.

Alessio Salucci (VR46 Riders Academy) k novému projektu uvedl: „S radostí můžeme oznámit, že v roce 2022 budeme závodit v MotoGP s týmem o dvou jezdcích v barvách VR46. Cesta, která začala před více než osmi lety zrozením VR46 Riders Academy, krásné dobrodružství sdílené se SKY, dlouhá, náročná cesta, nicméně plná uspokojení, a na níž jsme velmi hrdí. Tento milník má skutečně jedinečný význam, ale není to příchozí bod.“

„Od roku 2013 jsme rok za rokem rostli. Podařilo se nám napsat krásné stránky našeho sportu v třídách Moto3 a Moto2 a naše cesty se protnuly s cestami řady mladých italských motocyklových talentů, kterým jsme mohli pomoci v růstu a budeme je i nadále podporovat od nejnižších tříd až po MotoGP. Klíčový okamžik v naší historii by nebyl možný bez Carmela Ezpelety, který vždy věřil v tento projekt, a Ducati děkujeme za důvěru, kterou nám do budoucna projevili."

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist