Aprilie míří do Aragonie s Espargarem a nově Viňalesem

Po historicky prvním umístění na stupních vítězů, které pro Aprilii získal v Silverstonu Aleix Espargaró, je na programu další Grand Prix, tentokrát na španělském okruhu MotorLand Aragón. Litrové prototypy RS-GP tam bude řídit dvojice Aleix Espargaró a jeho nový týmový kolega Maverick Viňales.

Závod ve španělské Aragonii už dlouho netrpělivě očekával Aleix Espargaró, který má pro dráhu MotorLandu zvláštní cit a stejně tak jeho prototyp RS-GP si na technické dráze vede dobře. Bonusem k tomu všemu je nyní fakt, že Espargaró přijíždí na sever Španělska po závodu v Británii, kde pro Aprilii získal vůbec první stupně vítězů MotoGP.

„Trať v Aragonii mám moc rád,“ prozradil Aleix Espargaró a dodal: „Pokaždé se tu cítím dobře ať už jsou jakékoliv podmínky. Letos tam přijedeme v extra dobrém rozpoložení, což je jasné po tak důležitém výsledku, a s vysokým očekáváním. Náš cíl ale zůstává stejný. Musíme si udržet koncentraci a pracovat závod od závodu. Víme, že můžeme bojovat o nejvyšší příčky a pódium v Silverstonu to jen potvrdilo.“

Po ne zrovna harmonickém rozchodu s Yamahou je Maverick Viňales zpět v mistrovství světa, tentokrát jako jezdec výrobce z Noale. Jeho prvním závodem od štýrské GP je nyní Velká cena Aragonie, což bude místo, kde Viñales udělá maximum proto, aby dokázal, že jejich volba byla správná.

„Už se nemůžu dočkat až budu zpátky na trati,“ řekl Maverick Viňales. „Mít šanci to udělat hned je určitě důležitá, zejména pak s ohledem na přípravu pro rok 2022. Po jen dvou dnech testování stoprocentně připravený nejsem, ale být na trati společně s ostatními a mít možnost porovnání s Aleixem, jemuž se vede skvěle, mi pomůže zlepšit cit s RS-GP.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist