Aprilia vyzkoušela v Aragonii nový prototyp MotoGP

Jezdci týmu Aprilia Racing Team Gresini Álvaro Bautista a Stefan Bradl testovali začátkem února v Malajsii ještě loňskou verzi motocyklu Aprilia s tím, že nový model vyzkouší za zavřenými dveřmi v Kataru. Italský výrobce nechtěl nic ponechat náhodě a první výjezd na trať nenechal až na pouštní okruh nedaleko katarského hlavního města Dauhá, ale s testovacím jezdcem Mike Di Megliem vyzkoušeli nový prototyp už tento týden na dráze MotorLandu ve španělské Aragonii.

Nový prototyp (foto je ilustrační) Italové připravovali přesně pro potřeby třídy MotoGP, takže RS-GP16 už nemá nic společného s předchozí verzí, jenž vycházela z jejich superbikového motocyklu. Dvoudenní testování absolvoval Mike Di Meglio, bývalý jezdec královské kubatury, nyní ve službách výrobce z Noale, ještě s prototypem v černé barvě kapotáží.

U RS-GP16 došlo k zeštíhlení, takže je motorka nyní kompletně přepracována počínaje novou pohonnou jednotkou přes sání, výfukový systém nebo palivovou nádrž. Vedení závodního oddělení Aprilie chtělo tímto testem prověřit funkčnost nového stroje a s výsledkem byli spokojeni. Jedinou nepříjemností byl pád Di Meglia v závěru druhého dne. Francouz pak musel na vyšetření do nemocnice.

Aprilia Racing Team Gresini vyzkouší nový stroj v termínu 21/23.února 2016. Poté společně s ostatními týmy MotoGP nastoupí do třetího oficiálního testu královské kubatury, který je na okruhu Losail 2/4.března 2016. Álvaro Bautista a Stefan Bradl tak na katarské dráze stráví šest testovacích dnů, což je dle vedení týmu výhoda vzhledem k tomu, že sezona začíná právě v Kataru.

AKTUALIZACE: Mike Di Meglio si pádem zlomil vřetenní kost pravé ruky a nyní už má po operaci.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist