Aprilia prodloužila s Espargarem do konce roku 2022

V úterý Aprilia oficiálně potvrdila prodloužení smlouvy s Aleixem Espargarem. Výrobce z Noale pokračuje se španělským závodníkem minimálně do konce roku 2022. Teď zůstává otázkou, kdo bude druhým jezdcem týmu, protože to není za stávající situace tak jisté. Současný jezdec Andrea Iannone má osmnáctiměsíční stop od FIM za doping, a třebaže má podané odvolání, mnozí se teď obávají exemplárního trestu v podobě čtyř let.

Španěl Aleix Espargaró je jezdce Aprilia Racing od roku 2017 a mimo faktu, že s prototypem RS-GP dokáže zajet vysoko, má také důležitou roli vývojového jezdce. Tato pozice Espargarovi sedí, konečně je jezdcem tovární stáje a stejně tak důležitý pro vývoj, takže prodloužit smlouvu o dva roky byla priorita číslo jedna jak pro něho samotného, tak samozřejmě pro Aprilii.

„Jsem tímto oznámením nadšený,“ prozradil Aleix Espargaró. „Lidská stránka je pro mě extrémně důležitá a po čtyřech sezonách se Aprilia stala moji druhou rodinou, takže s tímto kontraktem, který je jistě tím nejdůležitějším v mé závodní kariéře, jasně předvedli, že jsem středem tohoto projektu. Cítím, že potřebujeme dokončit práci, kterou jsme začali v zimě. Už se nemůžu dočkat až se společně s týmem a novou motorkou vrátíme zpět k závodění a dostaneme tento projekt tam, kde si zaslouží být.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist