Aprilia představila v Kataru barvy pro nadcházející sezónu

Jako jedna z posledních stájí třídy MotoGP představila své motocykly pro sezónu 2019 také značka Aprilia. Za ni bude v letošním roce závodit dvojice Andrea Iannone a Aleix Espargaro, jako testovací jezdec se pak na motocyklu ukáže Bradley Smith.

Nejmenší ze šesti manufaktur v seriálu odhalila své barvy v předvečer posledních předsezónních testů v Kataru. Nejviditelnější změnou na motocyklu je rozhodně jeho barva, oproti předchozím létům se jezdci představí na strojích černého zbarvení, kterým Aprilia odkazuje na svou tradici.

Zástupci týmu očekávají s příchodem Andrei Iannoneho a Bradleyho Smitha posun kupředu. „Oba už během předchozích testů přišli s novými poznatky, které nám spolu s těmi Aleixovými pomohly ve vývoji stroje. Očekáváme, že se v letošní sezóně ve všech aspektech zlepšíme,“ uvedl šéftechnik Romano Albesiano.

V úspěch Aprilie věří také Aleix Espargaro. „Už první testy v letošní sezóně byly extrémně pozitivní. Jezdil jsem rychle, měl jsem z motorky dobrý pocit a navíc cítím, že se mám ještě kam posunout. Z technického i lidského hlediska je Aprilia jedním z nejlepších týmů, za který jsem během své kariéry závodil. Musíme ještě zapracovat na spoustě věcí, ale nemůžu si pomoct - vidím to velmi pozitivně. S příchodem Andrei, Bradleyho a Massima jsme rozhodně silnější než kdy předtím.“

Nováček v týmu, Andrea Iannone si je vědom tlaku, kterému jako italský jezdec na italské motorce čelí. Jak však uvedl, pokusí se očekávání nejen fanoušků naplnit. „Zlepšili jsme se v každém směru a – abych byl upřímný – vůbec jsem nečekal, že by Aprilia mohla tak rychle zareagovat na mé připomínky z Jerezu. Už v Sepangu jsem totiž pocítil pár změn. Doufám, že budeme obdobně pokračovat i nadále. Mám z toho všeho dobrý pocit,“ neskrýval své nadšení.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist