Aprilia pozvala k testu v Sepangu Savadoriho

Italský závodník Lorenzo Savadori dostal důvěru Aprilie k testování jejich prototypu MotoGP. Jejich tovární jezdec Andrea Iannone má prozatím zákaz činnosti kvůli pozitivnímu nálezu testu na anabolické steroidy, takže výrobce z Noale musel hledat náhradní řešení celé situace.

Pro Aprilii není Lorenzo Savadori neznámým jezdcem, protože právě s italským výrobcem Savadori vyhrál v roce 2015 titul série Superstock 1000. Savadori také závodil v třídě do 125ccm, WorldSBK a loni byl součástí nového seriálu elektromotorek FIM Enel MotoE World Cup.

V třídenním testu zkušebních týmů a nováčků bude mít Lorenzo Savadori k dispozici prototyp RS-GP 19. Nový model 2020 nasadí Aprilia až do prvního oficiálního testu MotoGP, který v Sepangu začíná 7.února. V jeho sedle pak pojede Aleix Espargaró a Bradley Smith.

Je velká pravděpodobnost, že Iannone dostane definitivně zákazu startu, takže na jeho místo továrního jezdce MotoGP by se posunul současný testovací jezdec Bradley Smith a do zkušebního týmu by odešel právě Lorenzo Savadori.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist