Aprilia, Honda a KTM míří do Jerezu na třídenní privátní test

Od pátku do neděle testují na dráze jihošpanělského okruhu Circuito de Jerez - Angel Nieto zkušební týmy tří výrobců MotoGP – Aprilia, Honda a KTM. Ze strany výrobců jde o přípravu na poslední oficiální test královské kubatury, který je příští týden v Portimau. Cílem je omezit nadvládu Ducati, jenž je po letošních prvních zkouškách viditelná.

Co se týče Aprilie, jejich zkušebním jezdcem je Lorezo Savadori, jehož úkolem bude test nové specifikace pohonné jednotky RS-GP model 2023, kterou má italský výrobce přivést k vyzkoušení do Portugalska. U Hondy testuje Stefan Bradl s týmem v němž nebude chybět šéftechnik Ramon Aurin a technický manažer Ken Kawauchi.

Rakouský výrobce KTM má zkušebního jezdce Daniho Pedrosu, jehož úkolem bude test nové pohonné jednotky, aerodynamiky a dalších komponentů. Pro Pedrosu je to zároveň důležitý test v tom ohledu, že na dráze Jerezu letos nastoupí do závodu MotoGP jako jezdec na divokou kartu.

Příští týden je v termínu 11. a 12.března oficiální test MotoGP v Portimau a na stejné trati zahájí sezonu MS silničních motocyklů první závody 26.března.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist