Aoki testoval novou Suzuki 1000er GSV-R

Dle testovacího pilota Suzuki, populárního Nobuatsu Aokiho, je možné počítat s návratem Suzuki už v roce 2013.

Suzuki by se mohla v roce 2013 zúčastnit s novým motocyklem GSV-R 1000 ccm šampionátu MotoGP. Zkušený japonský testovací pilot Nobuatsu Aoki potvrdil minulý týden v Sepangu, že v období před testem IRTA testoval nový motocykl Suzuki na testovací dráze Ryuyo v Japonsku: "Suzuki neukončila projekt 1000 ccm a já jsem nový motocykl v lednu testoval. Nesmím toho mnoho o motocyklu mnoho říci, snad jen, že motocykl má čtyři válce a objem 1000 ccm. Motocykl funguje opravdu velmi dobře a je k dispozici budget na testování, takže by se snad mohlo příští rok závodit", řekl mj. Japonec Aoki a dodal: "Někdo v továrně mně řekl, že se chce Suzuki vrátit už v roce 2013".

V minulých dnech byl dřívější pilot Grand Prix Nobu Aoki na základě přání Suzuki v Indonésii, kde vedl kurs pro mladé jezdce. Indonésie je s 8 miliony prodaných motocyklů za rok prodejní obr, ostatně není se co divit, 237 milionů obyvatel hovoří za vše. Ovšem jinak je co se týká mezinárodního motocyklového závodního sportu pouhých trpaslíkem mezi Asií a Oceánií. To by se mělo ale změnit, tedy minimálně pro závodníky s motocykly Suzuki.

"Výkonnost účastníků kursu byla hodně překvapivá", řekl 40-letý ex-pilot MotoGP Nobuatsu Aoki, který je od roku 2005 testovacím jezdcem Suzuki. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist