Abrahamovi jen těsně unikl přímý postup do druhé kvalifikace

Páteční program volných tréninků v Assenu byl možná poslední možností jak zajet rychlý čas na suché dráze, protože sobotní předpověď je celkem dost deštivá. V prvním tréninku královské kubatury dosáhl Karel Abraham na desátý čas, druhý tréninky byl z celého dne nejrychlejší a ve finále český závodník přišel o přímý postup rozdílem desetiny, když v skončil v kombinaci časů jedenáctý. Každopádně ve hře je ještě sobotní třetí trénink, takže pokud pršet nebude a podmínky zůstanou příznivé, šance na postup stále žije.

Velmi dobře zahájil osmý podnik sezony v Assenu brněnský závodník Karel Abraham (Pull&Bear Aspar Team), který v sedle Desmosedici zajel v pátek dopoledne čas 1'35,183 sekundy, který byl desátý nejrychlejší. Odpoledne posunul své maximum na hodnotu 1'34,299 sekundy, ale do první desítky to nakonec nestačilo, když na desátého Pedrosu ztratil 0,151 sekundy.

K pátečním volným tréninků Karel Abraham uvedl: „Dnešek se celkem povedl. Ráno jsem zajel na desáté místo. Odpoledne sice skvělé jedenácté místo, což je naprostá pecka, ale škoda, že nám utekla druhá kvalifikace. V druhém tréninku jsem měl dost namále v pravé zatáčce po zadní rovince, kdy mi brutálně ujel předek, ale nakonec to vše dobře dopadlo. Zítra má od rána celý den pršet, takže podmínky budou minimálně zajímavé, tak uvidíme, jak se nám bude dařit.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist