125 ccm: Elly Illias z Malajsie do Grand Prix

Uplynulý víkend jel na wild card ve třídě do 125 ccm i domácí pilot Elly Illias z Malajsie a nevedl si rozhodně špatně. Nyní má šanci jet v roce 2010 kompletní seriál MS v této třídě.

Týmový šéf stáje Ongetta Team I.S.P.A., Fiorenzo Caponera, spolupracuje s Dornou a s okruhem "Sepang International Circuit" na projektu, který by zaručil účast jednoho malajsijského jezdce v kompletním seriálu MS 2010. 

Domácí jezdec Elly Illias - tým "Air Asia Team Malaysia" - se zúčastnil nedělního závodu třídy do 125 ccm a jel na rezervním motocyklu Aprilia týmu Ongetta Racing šéfa Fiorenza Caponery. Za tuto stáj jezdí, jak většina pozorných čtenářů a fanoušků nejslabších dvou kubatur jistě dobře ví, kvarteto jezdců: Ital Andrea Iannone, Němec Jonas Folger, další Ital Lorenzo Zanetti a Japonec Takaaki Nakagami. 

"Spolupracujeme společně s Dornou a s okruhem v Sepangu na projektu, který by tomuto jezdci otevřel dveře do seriálu Grand Prix. Sledovali jsme společně šampionát Malajsie a vybrali jsme ten největší talent, a tím je právě Elly Illias. Dali jsme mu šanci jet na motocyklu Aprilia RS našeho týmu na divokou kartu domácí závod Grand Prix v Sepangu", řekl Caponera. 


A Elly Idzlianizar Ilias, to je jeho celé jméno, při svém prvním startu na závodě Grand Prix rozhodně nezklamal a skončil jako 16., když mu chyběly 2 sekundy do bodů, ale nechal za sebou jak továrního jezdce KTM Beaubiera, tak i třeba našeho Jakuba Kornfeila. Ačkoliv Ilias jel za svůj tým "Air Asia Team Malaysia", tak mu motorku připravvovali mechanici týmu Ongetta Racing. "Naše myšlenka celého projektu je následující: Ilias bude mít možnost přes celou zimu absolvovat v Evropě kondiční trénink s cílem, aby mohl jet v roce 2010 kompletní šampionát. Už dlouhou dobu spolupracujeme s mladými jezdci a nyní chceme dát příležitost i jednomu jezdci z Malajsie, aby na sebe mezinárodně upozornil", řekl dále Caponera. 
Jen pro úplnost, i druhý domácí jezdec na "wild card", Muhammed Zulfahmi, dokončil závod stopětadvacítek, když dojel s motocyklem Yamaha na 20. místě.


25-letý Elly Illias - druhý zleva, by ovšem nebyl prvním jezdcem z Malajsie, který by se objevil pravidelně v seriálu MS. Tím byl totiž jeho coach, Shahrol Yuzy (na snímku ten, který sedí na motocyklu) a který startoval ve dvěstěpdesátkách pravidelně v letech 2000 - 2002, převážně s motocyklem Yamaha a v letech 2001 a 2002 skončil vždy na velmi solidním 15. místě v celkovém hodnocení, když jeho nejlepším umístěním bylo 8. místo na Grand Prix Katalánie 2002.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist