„Malé“ třídy očima Steva Jenknera - 125ccm

Jak vidí závody nejmenší kubatury ex-vítěz Grand Prix Steve Jenkner?

„Třída do 125 ccm je stejně jako vloni hodně nekonstantní a ačkoliv sice existuje jasná špička, ta ale trpí velkou nevyrovnaností výkonů. Jistě Španěl Julian Simon a Brit Bradley Smith – oba ze stáje Bancaja Aspar - vypadají hodně rychlí, ale Ital Andrea Iannone s nimi drží bez větších problémů krok. Jednou je velmi rychlý Simon, pak však udělá třeba úplně neuvěřitelnou školáckou chybu (Barcelona). V dalším závodě pak vypadá Iannone jako absolutně neporazitelný, ale vzápětí hned spadne. To vše hraje do karet třeba Stefanu Bradlovi…ovšem.., píše na svém blogu Steve Jenkner.

Právě Stefan Bradl, tovární jezdec Aprilie a týmu Kiefer Racing spadl o víkendu při závodě IDM na Sachsenringu a naštípl si pravou ruku.
„Největším překvapením šampionátu je ovšem další německý jezdec, mladík Jonas Folger. Ten má jednu obrovskou výhodu, zatím netrpí, lépe řečeno necítí žádný tlak na své výsledky“, vidí aktuální situaci své bývalé kubatury Steve Jenkner.
Největším zklamáním je zatím loňský vicemistr světa Simone Corsi, uvidíme zda přestupem do týmu Fontana Racing se jeho situace vyřeší…!!!

Velmi těžké to má český nováček Lukáš Šembera. Ten začal v minulých dnech sice tvrdě pracovat na fyzičce (jezdil na kole tak dobře, že by mohl být okamžitě velkým soupeřem Romanu Kreuzigerovi), ale zabrzdilo ho onemocnění. A tak do Assenu odcestoval Lukin 2 né úplně v nejlepší kondici, ale uvidíme…Assen totiž zná, a tak snad !?

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist