Závěr testu MotoE ovládl s novým rekordem Brazilec Granado

Ve středu skončil v Jerezu letos druhý oficiální test týmů série FIM Enel MotoE World Cup. Nejrychlejším jezdcem je Brazilec Eric Granado, jemuž se v závěru dne povedl nastavit rekord v čase na kolo 1'47,065 sekundy a překonat tím svého velkého rivala Dominique Aegertera. Nyní už jezdci čekají na první závod, který je začátkem května v rámci Velké ceny Španělska v Jerezu.

Poslední den měl znovu tři části a dvě ovládl Brazilec Eric Granado (One Energy Racing), jehož čas na kolo 1'47,065 sekundy je v Jerezu zatím tím nejrychlejším, jakého tam jezdec MotoE dosáhl. „Jsem moc rád,“ uvedl po testu Brazilec. „Každý den jsme se zlepšovali a s každým výjezdem zrychlovali. V poslední části testu jsme dokázali překonat rekord okruhu a jsem moc spokojený, že jsem testovací část příprav uzavřel na špici. Už se těším na první Grand Prix roku.“

Na druhé pozici test uzavřel Švýcar Dominique Aegerter (Dynavolt Intact GP), jemuž se povedlo vyhrát úterní simulaci závodu, kde překonal rekord na kolo a také byl nejrychlejší v první části posledního dne testování s časem 1'47,106 sekundy. Třetím jezdcem v pořadí byl Xavier Cardelus (Avintia Esponsorama Racing). Top5 uzavřela dvojice Alessandro Zaccone (Octo Pramac MotoE) a teprve šestnáctiletý Fermin Aldeguer (Openbank Aspar Team).

Test FIM Enel MotoE World Cup – 3.den (1.část)
Středa, 14.4.2021 - Circuito de Jerez-Angel Nieto (SPA)

Test FIM Enel MotoE World Cup – 3.den (2.část)
Středa, 14.4.2021 - Circuito de Jerez-Angel Nieto (SPA)

Test FIM Enel MotoE World Cup – 3.den (3.část)
Středa, 14.4.2021 - Circuito de Jerez-Angel Nieto (SPA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist