Série MotoE zahájí sezonu dvojicí třídenních testů v Jerezu

Světový pohár FIM Enel MotoE World Cup zahájí letošní sezonu testy v Jerezu. Celkem se jedná o dva třídenní testy, které mají dubnový termín. První závod je na programu v rámci Velké ceny Španělska v Jerezu s datem 2.května.

Testy v Jerezu mají týmy MotoE dva v termínech 2. 4.dubna a 12. 14.dubna. Během šesti dní mají jezdci šanci připravit sebe a své stroje na úvod sezony, který je dle plánu na stejném okruhu, tedy v Jerezu. Vše se bude odvíjet od situace s onemocněním Covid-19 a jaká budou v danou dobu platit opatření vlád příslušných regionů.

Dřív než týmy zahájí testování je jasné, že mezi nimi bude chybět motorka stáje Marc VDS Racing. Tento belgický tým byl součástí startovního pole MotoE od jejího založení a závodit měli také letos s Mike Di Megliem. Bohužel pro tým, Di Meglio má povinnosti ve vytrvalostním šampionátu FIM EWC a jelikož jsou termíny závodů v kolizi, Marc VDS o svého jezdce přišel. Protože nestihli nalézt adekvátní náhradu, oznámili stažení svého týmu z letošní soupisky MotoE.

Pro rok 2021 je v plánu celkem sedm závodů a z toho dva jsou na okruhu v Misanu, kde je ve druhé polovině září Velká cena San Marina. Na pobřeží Jadranu má letošní ročník FIM Enel MotoE World Cup také skončit.

provisional_motoe_calendar_2021.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii -1.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
griso21 přispěl -1.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist