Požár zničil kompletní vybavení testujících týmů MotoE

Ve španělském Jerezu testovaly od středy týmy nové motocyklové série elektomotorek FIM Enel MotoE World Cup. Čtvrtek měl být druhým dnem testu, jenže na dráze dnes budou týmy chybět, jelikož kompletní vybavení shořelo během nočního požáru. Oheň pohltil nový paddock s technikou Energica Ego Corsa přibližně patnáct minut po půlnoci.

První informace z jihošpanělského okruhu hovoří o tom, že při požáru nebyl nikdo zraněn, ale veškerá technika a vybavení shořelo. Týmy tak nemají s čím testovat a teď vlastně ani závodit. Přitom první klání nové série bylo plánováno na víkend španělské Grand Prix, která se jede právě v Jerezu 5.května.

Co bylo příčinou požáru je nyní předmětem vyšetřování. Vzhledem k faktu, že došlo k tak rozsáhlým škodám na vybavení lze předpokládat, že dojde ke změnám v kalendáři FIM Enel MotoE World Cupu pro sezonu 2019. Vše má být včas oznámeno.

Aktualizace – Odpoledne Dorna Sports potvrdila, že vyšetřování příčin požáru nadále probíhá a jakmile budou znát výsledky, ty budou neprodleně oznámeny. Nicméně už nyní je jasné, že v době vypuknutí požáru nebyla žádná z motorek připojena k nabíjecímu zařízení. Promotér potvrzuje, že závody série FIM Enel MotoE World Cup letos budou, nicméně je docela možné, že vzhledem k rozsahu poškození se to nestihne do termínu španělské GP. Právě v Jerezu měla mít závodní série elektromotorek světovou premiéru.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Clint. přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist