Prášek vyhrál na Slovensku oba závody a je republikovým šampionem

Letošní sezona je pro Michala Práška skutečně výjimečná, protože závodil ve třech různých šampionátech (Alpe Adria Championship, MČR přírodních okruhů CAMS a MČR ČR na motodromech) a všechny vyhrál. Posledním podnikem v rámci republikového titulu byl závodní víkend na Slovakiaringu, kde vítězstvím v obou závodech jen potvrdil, že je titul ve správných rukou.

Páteční tréninky byly pro nás hodně důležité, protože celý den foukal silný vítr, který nám bránil najít ideální nastavení motorky. V závěru dne se nám ale vše podařilo a tréninky jsme vyhráli časem 2'07,9 sekundy, což byl perfektní základ pro víkendové závody.

Sobotní kvalifikace ovšem nedopadla dle našich představ. V jejím závěru jsme nasadili novou zadní gumu, abych zajel pole position, ale bohužel v každém kole jsem musel předjíždět pomalejší jezdce, takže jsem do sobotního závodu startoval druhý.

První závod byl hodně napínavý. S Jarem Černým jsme bojovali o vítězství a po celý závod jeli kolo na kolo. V nájezdu do posledního kola jsem v sobě našel sílu přidat ještě o něco víc a závod jsem nakonec vyhrál rozdílem 2,2 sekundy.

Nedělní závod byl ještě napínavější, boj o vítězství se znovu odehrával mezi mnou a Jarem Černým. Několikrát jsme se během závodu hezky předjeli a já věděl, že Jaro mi bude chtít vrátit porážku ze soboty. Měl jsem promyšlenou taktiku, kdy jsem se snažil druhou polovinu závodu jezdit v čele, abych měl situaci pod kontrolou a věděl jsem o místech, kde jsem nebyl silný. Při nájezdu do posledního kola byl Jaro úplně na mně a já se snažil přidat v místech, kde jsem měl ještě nějakou rezervu. Závod jsem nakonec vyhrál náskokem dvou desetin. Byl to pro náš tým úspěšný víkend a podařilo se nám vyhrát Mistrovství ČR ve třídě Superstock 1000.

Závěrem bych chtěl moc poděkovat šéfovi týmu Pavlovi Roháčovi, který mi i pro letošní sezonu zajistil skvělé podmínky pro závodění, mému tátovi za super přichystanou motorku a všem našim reklamním partnerům, zejména firmě RP motosport exhaust tuning, která vyrábí výborné výfukové systémy, které používáme i pro tuto sezonu. Dále bych chtěl poděkovat firmě APFREIGHT, Bazzaz, Smalt, Capit,Kili,D-HOLZ, Kulturní dům, Panský dům, Bonmoto, Autosklo Lassy, ISM, Město Havlíčkův Brod, PSI, Sebimoto, By Graphic Studio, Renocar, Bazény Skříšovský,Propagon, Provo,Restart-energy.cz, FAUR servis auto, všem členům týmu Roháč & Fejta a všem našim fanouškům.

Kompletní výsledkový servis / Cena Slovenska 2017

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist