MČR MINI Racing – Malé motorky úspěšně za půlkou sezony

Druhou polovinu mistrovství ČR motocyklů Mini Racing otevřel první ze dvou závodů ve slovenské Dunajské Strede, kde se kromě závodu českého mistrovství jel i mistrovský závod domácí slovenský a navíc ještě maďarský. Devadesát startujících předvádělo v úmorném vedru na 1040 metrů dlouhém okruhu strhující souboje, které se ale obešly bez vážných nehod a zranění. Kolize termínu s německým mistrovstvím ADAC sice znamenala neúčast závodníků z Německa, což se ale na počtech startujících nijak výrazně neodrazilo a na úpornosti bojů neubralo. Podnik byl výborně připraven, organizace klapala bezchybně, a tak jediné, co opravdu vadilo, bylo extrémní horko.

Kapitoly článku

Ve třídě Mini Moto svádělo impozantní pole čtyřiadvaceti startujících neméně impozantní souboje a v sotva zahájené druhé polovině sezóny již vykrystalizovala na čele skupinka favoritů, která mezi sebou svede bitvu o titul domácího mistra. V čele celkové klasifikace je po pěti závodech jezdec Malminibike Brno Michal Prokeš, který z deseti jízd zvítězil v plné polovině a získal 204 body. Jedním vítězstvím a jedním druhým místem v Dunajské Strede se mu na rozdíl jediného bodu přiblížil Filip Novotný ze stejného oddílu, jenž sice zvítězil dosud jen ve dvou jízdách, ale celkově vyrovnanějšími výkony si připsal prozatím na konto 203 body. Třetí Lukáš Pelikán, rovněž z Malminibike Brno, má již ztrátu čtyřiceti bodů a zřejmě svede bitvu o třetí místo s Matyášem Pálkou z týmu Hormann Tuning, který dosud získal 120 bodů a třiačtyřicet jich ztrácí na L. Pelikána. Tabulka průběžného stavu zatím čítá šestadvacet závodníků!

V nejsledovanější třídě Mini GP 100 ccm dosud bodovalo třiadvacet závodníků z Česka, Slovenska, Maďarska a Německa. Se čtyřmi prvenstvími a čtyřmi druhými místy vede tabulku přes neúčast v posledním závodě Tomáš Dvořák se 180 body, dvojitým vítězstvím v Dunajské Strede se mu na dostřel přiblížil Miloslav Hřava ze Smrž Academy - České Budějovice, jenž má dosud na kontě 152 body. Třetí Filip Řeháček má již větší ztrátu a zatím 97 bodů, na čtvrté pozici je první zahraniční jezdec, německý reprezentant Freddie Heinrich, vítěz závodu v Sosnové. Ten má prozatím 73 body a doplácí na nepravidelnou účast v závodech, neboť je pro něho pochopitelně prioritní německé mistrovství ADAC. Pátou příčku pak drží další jezdec Smrž Academy, Marek Kindermann se 69 body. Bohužel stále je zraněn vítěz úvodního závodu v Kecskeméthu a jeden z favoritů seriálu, Ondřej Honzák.

„Byly to perfektní závody, spolupráce se slovenskými pořadateli a se slovenskou federací byla vynikající, a ač už jsem zažil závodů opravdu hodně, tady se mi moc líbilo. Mám samozřejmě také radost z toho, že závodníci naší budějovické školy se zvolna přibližují špičce a že výsledky naší práce jsou vidět.“ Tak hodnotil víkend Martin Smrž, hlavní osoba závodní Smrz Academy z Českých Budějovic a mimo jiné také předseda Výkonného výboru pro silniční motocyklové závody Autoklubu ČR.

Teď si tedy mohou malí závodníci chvíli užívat prázdnin a letních radovánek, než začne bezprostřední příprava na další, v pořadí již šestý závod, který se koná 20. a 21. srpna, opět v Dunajské Strede. Smrz Academy plánuje tréninkový camp na konci června a to netradičně na nové dráze na okruhu Most. Více informací bude již brzdy na jejich facebookových stránkách nebo webu www.moto-junior.cz

Takto vypadají startovní rošty v malé silnici pod vedením českobudějovické Smrz Academy.

Z oficiálních výsledků:

MMČR

Tř. Mini Moto Junior A: 1. Filip Novotný 45 bodů, 2. Lukáš Pelikán 41, 3. Michal Prokeš 33 (všichni Malminibike Brno). Celkově po 5. závodě: 1. Prokeš 204, 2. Novotný 203, 3. Pelikán 163, 4. Matyáš Pálka 120 (Horman Tuning), 5. Jan Gurecký 120 (Malminibike Brno)

Tř. Mini Moto Junior B: 1. Jakub Gurecký 50 (Malminibike Brno), 2. Petr Trsek 40 (Motobikes), 3. Petr Pelech 32 (Malminibike Brno). Celkově po 5. závodě: 1. Gurecký 250, 2. Trsek 193, 3. Pelech 157

Tř. Mini GP 100 ccm: 1. Miloslav Hřava 50 (Smrž Academy), 2. Jakub Maszár 40 (SVK), 3. Filip Řeháček 29 (CZE), 4. Maxim Repák 29 (SVK), 5. Jakub Gurecký 22 (Brno), Celkově po 5. závodě: 1. Tomáš Dvořák 180 (CZE), 2. M. Hřava 152, 3. F. Řeháček 97, 4. F. Heinrich 73 (GER), 5. M. Kindermann 69 (Smrž Academy)

Tř. Mini GP 50 ccm: 1. Matěj Kohout 50, 2. Jakub Souček 40, 3. Vojtěch Štoček 29 (všichni Smrž Academy), Celkově po 5. závodě: M. Kohout 210, 2. P. Jovanovič 142, 3. J. Souček 105 (všichni Smrž Academy)

MPČR

Tř. Mini GP 80 ccm Junior: 1. Soma Görbe 50, 2. Oláh Barnabás 40, 3. Máté Számádó 32 (všichni HUN), Celkově po 5. závodě: 1. Görbe 185, 2. Kačaba 161 (SVK), 3. Havlín 130 (SVK).

Poznámka: Hodnocení tříd Mini Moto Junior B a Mini GP 50 ccm je neoficiální, neboť nejsou splněna kritéria pro udělení plných bodů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist