Mistrovství Evropy, Albacete

Závěr letošní silnice se odehrál ve slunném Španělsku ...

... při závodě Mistrovství Evropy.
Vstupenkou do tohoto závodu je úspěšné působení v některém z národních šampionátů nebo v šampionátu Alpe Adria cup. Tento závod je tradičně velmi kvalitně jezdecky obsazen a především domácí španělští jezdci jsou velmi silní. 
Z týmu IVR Yamaha se do Španělska vydal Michal Filla a Viktor Noss. Oběma se podařila kvalifikace,  Michal si vyjel výbornou 7.pozici, když za vítězem kvalifikace zaostal jen o 0,5 vteřiny na jedno kolo. Viktor se na neznámé trati kvalifikoval 22. časem.

Samotný závod byl live přenášen po celé Evropě a u nás jste ho mohli sledovat na stanicích Nova sport nebo Eurosport 2 (na vyžádání ho máme vypálen na CD ;-). 
Michal Filla neodstartoval nejlépe a od začátku jezdil na 9. místě. Pořadí se ve skupince několikrát promíchalo, ale tři kola před koncem se Michal definitivně dostal přes itálského jezdce Politu a začal stíhat 7.jezdce. V posledním kole se mu ho podařilo dojet a dokonce i předjet. Výsledkem bylo výborné 7.místo v cíli. Viktor Noss se po dobrém startu posunul o dvě příčky, ale v pátém kole ho přitáhla zemská přitažlivost a závod tak pro něj skončil. Jezdec zůstal nezraněn.



Michal Filla: „Konkurence se zde sešla opravdu silná a o to víc jsem rád za naše výsledky. Viktor jezdil celý víkend velmi dobře, ale v závodě udělal malou chybku. Potěšily mě vyrovnané časy, které jsem jezdil a odstup za nejlepším časem víkendu. Na druhou stranu cítím, že jsem mohl podat trošku lepší výkon v závodě. 
Od havárie v Brně, jezdím víc na jistotu a to v takové konkurenci není úplně nejlepší. V závěru sezony jsem si už nemohl dovolit rozbít motorku a s takovým pocitem se nejede nejlépe. 
Chtěl bych poděkovat svému týmu a partnerům za velkou podporu a těším se na další spolupráci!“

Sezona 2009

Team: IVR Yamaha
Yamaha YZF R1 2007, Superstock 1000
Mezinárodní Mistrovství ČR: 1.místo
Mistrovství Evropy, Albacete: 7.místo
Alpe Adria Championship:  3.místo (neúčast ve třech závodech v Rijece)

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist