Michal Filla již na celkovém 6. místě

Most – Po závodě na domácím okruhu se jezdec Šrámek racing promotion posunul na šesté místo v celkové klasifikaci seriálu mistrovství Evropy.

Michalu Fillovi patřila v konkurenci osmatřiceti strojů v Mostě osmá pozice, jen těsně mu přitom uniklo sedmé místo. V celkové klasifikaci šampionátu hájí Filla s 35 body šestou příčku, se ztrátou pouhých čtyř bodů na pátého Dána Aggerholma.
Automotodrom v Mostě oproti minulým závodům doznal změny, hned na počátku okruhu přibyla zatáčka a jezdci si museli zvykat na nové pomalejší časy. V kvalifikacích se Michalovi nedařilo, po druhé sobotní kvalifikaci musel holandský týmový mechanik Gerrie Gevers zapracovat na jiném nastavení Yamahy, protože stroj neměl dostatečný výkon.
Samotný závod stejně jako v loňském roce nezačal úplně hladce. V minulé sezóně startovaly kvůli hromadné nehodě a dešti dvěstěpadesátky třikrát, letos byly starty dva. Pro Michala nebylo opakování právě šťastné, první start se mu totiž vydařil a z původní dvanácté startovní pozice se probojoval na šesté místo. Po necelém jednom kole však traťoví komisaři červenými prapory ohlásili přerušení. Hned na počátku trati havarovalo pět strojů. Po opakovaném startu se Michal několik prvních kol držel na své výchozí dvanácté pozici, postupně se ale vypracoval až na deváté a tři kola před koncem jezdil dokonce na sedmém místě. To se mu však nepodařilo uhájit, když jej v cílové rovince o necelé dvě setiny vteřiny předjel Holanďan Roelofs. „Holanďan měl rychlejší stroj, ale určitě jsem mohl skončit před ním. Bohužel jsem udělal nějaké jezdecké chyby, Roelofs mě dojel a v cílové rovince uplatnil vyšší výkon,“ řekl po závodě Michal Filla.
Na mostecký okruh se tým za tři týdny vrátí bojovat v prvním závodě mistrovství České republiky.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist