ME Albacete, Závod

V Albacete se dnes jelo Mistrovství Evropy silničních motocyklů. V závodě, který se jede pouze jednou za rok, se výborně předvedli i naši jezdci. Nejlépe se ve třídě 125GP umístil Jakub Kornfeil, 4 místo. Ve třídě Superstock 1000 sončil Michal Filla na sedmé pozici. Dařilo se ale i ostatním Čechům. Více uvnitř článku.

Kapitoly článku

Superstock 1000

Do závodu z Pole Position nejlépe odstartoval obhájce loňského prvenství, Španěl Carmelo Morales. Toho následovali jeho krajané Barragan a Martinez. Z druhé řady se start povedl Michalu Fillovi, po prvním kole byl klasifikován na šesté pozici. Tomáš Mikšovský si udržel výchozí desátou příčku. Ani jedno celé kolo neodjel veterán Alvaro Molina, když se svým superstockovým bavorákem musel kvůli technickým problémům zastavit v boxech a v závodě již nepokračoval. Ve třetím kole již sledujeme, jak si první dvojice Morales/Martinez buduje drobný náskok před zbytkem startovního pole. Bojuje se však především o třetí místo, kde si dvojice Cruciani/Barragan nedaruje ani kousek trati. V kole následujícím bohužel padá náš Viktor Noss a v závodě nepokračuje.
Teď již jen dvojice českých závodníků jezdí ve skupince jezdců mezi osmým až čtrnáctým místem se ztrátou cca 10 vteřin na čelo. Z této skupiny se ale snaží utrhnout Ital Polita a s ním i náš Michal Filla. Ve dvanáctém kole Filla devátý, Mikšovský třináctý za Marko Jermanem. Na čele situace stále stejná, ale Martinez se snaží stahovat vedoucího Moralese, připisuje si i nejrychlejší kolo. Pěkný souboj se nám ale odehrává mezi Del Amorem a Barraganem o čtvrté místo. Ti spolu prakticky od začátku závodu jezdí kolo na kolo a neustále si mění pozice.
V závěru závodu začíná tahat Michal Filla, vidíme jej těsně za Politou. Na čele přidává Morales a hlídá si odstup od Martineze. V nájezdu do posledního kola se Filla tvrdě na brzdy dostává dokonce před další jezdce. Cílem jako první projíždí domácí Morales a obhajuje mistrovský titul z loňského roku. Stejně jako před rokem končí Bernat Martinez na druhém místě. Třetí přijíždí na své Ducati Ital Cruciani. Michal Filla nakonec klasifikován jako sedmý, Tomáš Mikšovský přijíždí na dvanácté pozici."Ahoj všem, tak start se mi moc nepovedl, poslal jsem to tam dvakrát na záda. Do tempa jsem se dostal až po dvou kolech. Na těchto závodech se bohužel trestá každá chyba a tak jsem trochu zklamaný. Boj to byl ovšem famózní a to jsem si užíval. Děkuji celému týmu že semnou letos vydrželi :-)" napsal z Albacete Tommy.

Po skončení závodu ale byli jury diskvalifikováni Céderic Tangre, Raymond Chouten a Peter Schacken což v konečném hodnocení pro Tomáše Mikšovského znamená poskočeníz dvanáctého místa do první desítky!

Výsledky závodu:

1. MORALES,Carmelo (SPA), Yamaha 30:27,683
2. MARTINEZ,Bernat (SPA), Yamaha +0,960
3. CRUCIANI,Stefano (ITA), Ducati +10,950

4. AMOR,Javier (SPA), Yamaha +11,580
5. BARRAGAN,Santiago (SPA), Honda +11,781
6. PELLIZON,Fabrizio (ITA), Aprilia +23,765
7. FILLA,Michal (CZE), Yamaha +29,286
8. CECA,Riccardo (ITA), Yamaha +29,666
9. POLITA,Alessandro (ITA), Aprilia +30,469
10. MIKŠOVSKÝ,Tomáš (CZE), Honda +32,213
------------------
NOSS,Viktor (CZE), Yamaha, Neklasifikován

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)
Bořivoj Kartos - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist