Hanika pojede ME v Albacete

Vítěz letošního ročníku Red Bull Rookies Cupu Karel Hanika nastoupí do závodního víkendu evropského motocyklového šampionátu v Albacete, který je na programu ve dnech 4. až 6.října 2013. Český jezdec bude závodit v kubatuře Moto3 v barvách týmu Freudenberg s nímž letos vyhrál šest závodů IDM.

Po závodním víkendu ve španělské Aragonii, kde Karel Hanika vyhrál předposlední závod letošní sezony Red Bull Rookies Cupu, český jezdec zůstal ve Španělsku, kde se již připravuje na závodní víkend evropského šampionátu v Albacete.

V třídě Moto3 pojede Karel Hanika s motocyklem KTM německé stáje Freudenberg Racing Team, který má pro tento evropský závod určitá zlepšení včetně elektroniky, kterou tovární tým KTM finského manažera Aki Aja používal v motocyklovém mistrovství světa loni.

„Samozřejmě, že chci vyhrát,“ uvedl odhodlaně Karel Hanika. „Ovšem nebude to vůbec lehké. Není to závod Red Bull Rookies Cupu, kde se jede se stejnými motocykly. Zde budou na startu soupeři ze španělského šampionátu a ti mají k dispozici velmi kvalitní závodní materiál, který si ničím nezadá s tím, s čím se jezdí závody Grand Prix. Ale jak už jsem řekl na začátku, jsem v Albacete proto, abych vyhrál, to je ostatně mé krédo, s kterým jdu do každého závodu“.

Miroslav Popov, který měl v Albacete startovat také, ale na seznamu jezdců kubatury Moto3 chybí. Český závodník pojede poslední dva podniky sezony seriálu CEV s motocyklem FTR. Do závodu nenastoupí ani Romana Tomášková, která vyhrála titul mistryně České republiky a skončila třetí v Alpe Adrii. Karel Hanika tak bude jediným českým zástupcem v nejnižší kubatuře Moto3.

Startovní listina třídy Moto3
- ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist