Ve Vysokém Mýtě vybojoval Ondřej Honzák první a druhé místo

O víkendu 27.-28.srpna 2016 uspořádali další závod mezinárodního mistrovství České republiky v kategoriích MiniGP, Mini moto, Skútr a Jawa. Pro Ondřeje Honzáka tentokrát na domácím okruhu ve Vysokém Mýtě.

Vcelku netradičně byl nájezd na okruh povolen až od šesti hodin večer, takže nebylo možné v pátek trénovat a tak nás čekaly pouze dva volné a dva měřené tréninky v sobotu a v neděli warm-up a dva závody. Díky velkému množství kategorií a jezdců bylo na tréninky sloučeno vždy velké množství jezdců a tak bylo velmi těžké na okruhu najít prostor pro rychlá kola. Takřka po celou dobu trvání tréninků to bylo pouze o předjíždění pomalejších jezdců, kdy v jedné chvíli bylo na kruhu i přes třicet závodníků, což je na malý motokárový okruh opravdu velké množství. I přes tyto strasti se nám podařilo v měřeném tréninku zajet v naší kategorii o pár tisícin nejrychlejší kolo a zajistit si tak nejlepší startovní pozici do nedělních závodů. Konkurence byla opravdu velká Jonáš Kocourek, Tomáš Dvořák a také nově velmi rychlý Kuba Gurecký mohutně tlačili.

Průběh obou nedělních závodů byl velmi dramatický a myslím, že diváci se měli na co koukat. V prvním závodě se Ondrovi podařilo velmi dobře odstartovat a udržet své první místo na prvních pár kol. Za nedlouho se však ze třetího místa přiřítil zezadu Kuba a na vrchu kopce zaútočil, čímž převzal vedení závodu. Ondra byl tímto manévrem tak překvapen, že ubral a ještě se před něj prosmykl Tomáš. Následně pak probíhaly souboje a předjížděcí manévry při kterých se Ondrovi podařilo opět oba své soupeře předjet a prokousat se zpět na první místo. Tuto pozici pak Ondra dokázal ubránit až do cíle.

Strategie do druhého závodu byla jasná, odstartovat a pokusit se ujet co nejdříve, aby Kuba neměl šanci na vrchu kopce k útoku. Vše se velmi dobře dařilo, prvních dvanáct kol Ondra odtáhl sám a dařilo se i lehce soupeřům poodjet. V posledních dvou kolech však došlo na předjíždění kolařů co znamenalo nepatrné zdržení a tak se Kuba s Tomášem opět dokázali dotáhnout na Ondrovi záda. V předposledním kole opět přišel zezadu útok na první místo a Ondra se musel rychle snažit něco vymyslet a zabojovat tak ještě o první místo. V nájezdu do posledního kola to už vypadalo na útok na brzdy, ale nakonec to nedopadlo a tak Ondra dojel s těsnou ztrátou na druhém místě. Celkově tedy se shodným počtem bodů, kdy rozhoduje výsledek z druhého závodu z toho bylo tedy druhé místo.

Z celého průběhu a výsledku obou závodů jsme byli spokojeni jelikož Ondra ukázal bojovnost a schopnost předjíždět i v takto napjatých závodech, kdy každá chyba může představovat ztrátu i několik pozic. Velká pochvala také patří našim soupeřům, bez kterých by závody neměly takový dramatický náboj a sportovní úroveň.

Ondra k tomu po druhém závodě řekl: „Oba dnešní závody byly opravdu náročné, protože bylo hrozné vedro, přes 30 ve stínu a soupeři byli opravdu dobří. Měl jsem velkou radost z vítězství v prvním závodě, protože bylo velmi těžce vybojované a samozřejmě jsem to chtěl zopakovat i ve druhém závodě, kde se mi to nepovedlo z čehož jsem byl trochu zklamaný, ale Kuba jel výborně a líp už to nešlo.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist